Kent merkezinde uçtuğu esnada polis kulübesi camına çarpan serçe, yere düştü. Yerde hareketsiz yattığını gören İlçe Emniyet Müdürlüğü polisi Selçuk Kösesakal, bir süre hareketsiz yatan kuşa kalp mesajı yaptı. Kalp mesajının ardından kuş hareketlenerek uçtu.

Adıyaman valisi Nurullah Naci Kalkancı, İlçe Emniyet Müdürlüğü polisi Selçuk Kösesakal’a üstün başarı belgesi ile onurlandırdı.

Polis memurunu tebrik eden Kalkancı, “Birkaç gün önce bir polis memuru bir insanın bizim insanımızın yapması gerekeni yaparak, kazaya uğrayan serce kuşunu yeniden hayata döndürmeyi başarmıştır. Özellikle son günlerde ülkemizde olan hayvanlara karşı bir takım yakışıksız davranışlar ciddi eleştiri almıştır. Cumhurbaşkanımız da bu konuda ciddi açıklamalarda bulundu ve kanuni düzenlemeler yapılacağını söyledi. Selçuk kardeşimiz bu davranışıyla polisin sadece asayişle, güvenlikle ilgili görevleri olmadığını, insani olarak hem insanlarımıza hem halkımıza hem de her türlü canlıya karşı şefkatli olmak gerektiğini yardımcı olmak gerektiğini ispatlayan bir davranışda bulundu. Bu bizim göğsümüzü kabarttı, bizi gururlandırdı. Emniyet teşkilatımızdaki arkadaşımızın bu davranışı basında da ciddi yer edindi ve taktir kazandı. Biz de bu davranışını polislik mesleği itibarına ciddi bir katkı da bulunduğunu ve taktirle karşıladık” dedi.

Tut İlçe Emniyet Müdürlüğü polisi Selçuk Kösesakal ise “Tut ilçesi bahçesinde  bulunduğumuz sırada arkadaşlar ile beraber bir atmacanın serce kovaladığını fark ettik. Bunun üzerine serce bizim güvenlik kulübemize çarparak yere düştü. Ben baktım serçe can çekişiyor. Ben de elime alarak serçeyi yapacağım bir şey varsa yapmaya çalıştım. Kalp masajı aklıma geldi. Kalp masajı yaptım. Su verdim, yavaş yavaş serçenin kendine geldiğini gördüm. Ve sonra serçe uçarak gitti” diye konuştu.

Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper de polis memuru Kösesakal’a bir hediye vererek, başarısından dolayı tebrik etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha