Kahta Sosyal Hizmet Merkezi tarafından Kadın Mesleki Gelişim Merkezi kursiyerlerine şiddet, aile içi şiddet, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadının güçlenmesi konularında eğitim düzenlendi.

Kahta Kadın Mesleki Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim Psikolog Saadet Sinem İslanmaz  tarafından verildi.

Eğitim kapsamında, aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet konularından, bireysel ve toplumsal farkındalık oluşturma, kadının güçlenmesi noktasında bilinç kazandırma ve zihniyet dönüşümü sağlama. Şiddeti doğuran temel faktörler, şiddetin tanımı, şiddetin türleri, kadına yönelik ve aile içi şiddetin kadın ve çocuklar üzerindeki etkileri konuları yer aldı.

Öte yandan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetlere Bakanlığı’na bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, Kadın İrtibat Merkezi ve Kadın Konukevi'nin hizmetleri, Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Aile Danışma Birimi faaliyetleri, ALO 183 Sosyal Destek Hattı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kamu Spotları, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve şiddeti önleme adına alınması gereken tedbirler konularında kursiyerlere detaylı bilgi verildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha