Kahta ilçesinin Menderes Mahallesinde oturan Azize Barut, 42 yaşındaki Eşi Ali Bulut ile evlendiğinde henüz 18 yaşındaydı. Aynı evi paylaşmak zorunda kaldıkları hasta kayınbabası Ebubekir Akarslan ise 70 yaşındaydı.

Azize gelin, hastalığı nedeniyle ömrü az kaldı gözü ile bakılan kayınbabası 30 yıl yaşadı.

Bir ay önce 100 yaşında vefat eden kayınbaba Ebubekir Akarslan bir yıldan bu yana evde yatalak hasta olarak yaşamaktaydı. Azize gelin, aileye gelin olduktan bu yana 30 yıl aralıksız hasta kayınbabasına gönüllü olarak baktı. Kayınbabasını huzurevlerine veya başka bir akrabasına göndermedi. Azize Hanımın bu örnek davranışını gören Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği aldığı bir karar ile Azize Bulut’u yılın annesi seçti.

Dernek başkanı Emine Kardeş, yönetim kurulu üyeleri Nursel Aydın ve Fatma Kıymaz ile Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’nın eşi Gökçen Kaya birlikte Akarslan Ailesini ziyaret edip Azize Barut’u kutlayarak, hediyeler takdim ettiler.

Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş, yılın annesi seçtikleri Barut’u takdir ettiklerini ekleyerek, şunları kaydetti:

”Yalnız çocuklarına bakmak annelik değildir. Önemli olan yeri geldiğinde bakım ihtiyacı olan büyüklerimize de bakmalıyız. Azize Hanım bu konuda büyük bir özveride bulunmuş. Komşularından aldığımız duyumlara göre hasta adama 30 yıl isteyerek ve severek bakmış. Helal olsun diyoruz. Bu fedakar anneyi yılın annesi olarak seçtik”

Azize Barut ise “Ben aileye kuma olarak geldim. Eşim ile resmi nikahsız şekilde yaşadım. 5 çocuk sahibi olduk. Eşimin hasta babası bizimle beraber yaşadı. Yaşlı ve hastaydı. Gönüllü olarak kendisine bakmayı kabul ettim. 1 ay önce 100 yaşında vefat etti. Son bir yıl yatalaktı. Ölünceye kadar en güzel şekilde bakımını yaptım” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha