Çok yüksek mesafeler için üretilmiş olup, insanların kendi güçleri ile ulaşamadıkları yerler için kullanıyor. Adından da anlaşıldığı gibi ağır ne varsa taşıyabilme özelliği bulunmaktadır. Böylelikle ilgili yük bulunmuş olduğu yüksek yere ulaştırılmış olur. Hemen hemen her sektör ihtiyaç duydukları her an kullanmaktadır. Ağır yükler insan gücünün yetmediği yerde imdada yetişmektedir.

Ağırlıkları değişmekle birlikte; 10 metrelik, 20 metrelik, 30 metre ve 5 ton ağırlığı taşıma kapasiteli sepetli vinçler imalatı yapılmaktadır. Birçok alanda kullanıma açık ve çalışan işçilere büyük kolaylık sağlamaya devam ediyor. İş güvenliği sağlanması ile de oldukça elverişlidir. Güvenli bir sistem olup, kendinden yürüyüşlü platformlara sahip vinçler de bulunmaktadır. Dışa açılan kapılarla da düşme tehlikesini tamamen ortadan kaldırmayı hedeflemiştir.

Sepet belirli bir kapasiteye sahip olduğundan dolayı, en fazla iki kişi binmelidir. Sepet kapıları dışa açılmaktadır. Riskli bölgeler için güvenlikli bir sistem olup, en çok tercih edilen vinç türüdür. Örümcek adı verilen sistemle birlikte kapalı çalışmalarda, makaslı adı verilen yapı ile kamyonla çalışacak yere kurularak işleme başlanır.

Vinç Nedir?

Vinç, ağır yükleri bir yerden başka bir yere genelde çok yüksek yerlere taşınması için kullanılan bir araçtır. İnşaatlarda, gemilerde ve rıhtımlarda sıklıkla kullanılıyor.

Vinç Ne İşe Yarıyor?

Vinçler kullanım alanları oldukça geniş olup, buna bağlı işlevsel özellikleri ile farklılık gösterebilmektedir. Yani bir inşaat alanında kullanılan kapasitesi ile yük gemilerinde kullanılan vincin ölçüsü aynı eş değerde değildir. Dizi projeleri ve setler için de kullanımı mevcuttur. Çeşitli girilemeyen tesis alanlarına ulaşmak amacı ile de son derece iyi bir hizmet vermektedir. Kullanım alanı ve amaçlı çok çeşitlidir.

Vinç Çeşitleri

Birçok sebepten ötürü farklı çeşitlere sahiptir.

Bunlar;

  • Sepetli vinç
  • Kule vinç
  • Tek ray vinç
  • Gezgin vinç
  • Pergel vinç

Bu çeşitleri uygun yere ihtiyaç halinde kullanılmalıdır. Kullanılacak alana göre değişiklik göstermektedir.

Satın alınma gibi bir güce sahip olmayan küçük firmalar gereken durumlarda kullanma amacı ile kiralama yoluna başvurmaktadır. Her firma uygun fiyata en iyi hizmeti veren vinç için gerekli araştırmalarını yapıp kiralama işlemini gerçekleştirmektedir. Vinci kiralarken ne kadarlık bir zaman diliminde kullanacağınız fiyat belirleme de önem arz ediyor.

İşin büyüklüğüne göre; günlük, saatlik, haftalık, aylık hatta yıllık olarak uzun vadeli bir kiralama yapılması mümkündür. Bu sırada firmalardan uygun teklifler alınmalı ve değerlendirme sonucunda karar verilmelidir. Bu çok daha sağlıklı, doğru bir seçim için gerekli olmaktadır.

Bakımları düzenli yapılan vinçler uzun vadeli işlerde çok önemlidir ve tercih sebebidir. esnasında her noktaya ayrı dikkat edilmelidir. Her türlü güvenlik tedbirinin alınmış olduğu raporlar incelenmelidir. Gerekli tüm işlemler takip edilmelidir. Ona göre kiralama için sözleşmeler yapılmalı, imzalanmalıdır.

Editör: Adıyaman Haber