2010 yılının Mayıs ayında İHH tarafından Gazze’deki İsrail zulmüne uğrayan Müslümanlara insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail devletinin düzenlediği saldırının ardından içerisinde bulunan ve yardım faaliyetlerine katılarak şehit olan Adıyamanlı şehit Fahri Yaldız'ı Adıyaman İGC yönetim kurulu mezarı başında dua ederek andı.

Anma programına İGC Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ve Yönetim Kurulu üyeleri Erkan Duymaz, Hacı Mustafa Çeliker, Sercan Sakar, Burak Alkuş, Mehmet Toprak, Selçuk Akbaş ve Hidayet Çakır katıldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınama amacıyla şehit Fahri Yaldız'ı mezarı başında ziyaret eden gazeteciler Kuran-ı Kerim okuyarak mezarına karanfil bıraktı.

Adıyaman İGC Başkanı Mehmet Cihan Akbilek, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, "Adıyaman İnternet Gazetecileri Derneği olarak tüm yönetim kurulundaki arkadaşlarla beraber 10 Mayıs'tan bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırısına tepki göstermek amacıyla şehit düşen Fahri Yaldız ağabeyimizi yalnız bırakmamak adına kabrini ziyaret etmek istedik. Dualarımızı okuduk, Allah mekanını cennet eylesin."dedi.

"Elimizden geldiği kadar haykıracağız"

İsrail'in Filistin ve Gazze'ye saldırısına değinen Akbilek, yaşanan olayların tamamen insanlık dışı bir olay olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Avrupa'nın sustuğu insanlıktan bahseden bizlere insanlıktan nasihatler veren bir Avrupa'nın kör, sağır dilsiz olduğunu gördüğümüz bir ortamda Türk milleti olarak bu konuda sesimizi oldukça yüksek çıkartmamız lazım. Vatandaşlarımız belki Filistin'e gidemiyorlar, belki yanlarında olamıyorlar ama Yahudilerin ve Hristiyanların elinde olan sosyal medya hesapları üzerinden onların gözlerine soka soka Filistin bayraklarını paylaşmamız gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili girişimde bulunduk. Adıyaman Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç, kendisine buradan da teşekkür ediyorum çağrımıza sesiz kalmayarak Adıyaman'daki billboardları Filistin bayrakları ile süsledi bizlerde bu görselleri alarak İngilizce şekilde Yahudilerin sahibi olduğu sosyal medya hesaplarından paylaştık. Bu şekilde devam etmeyecek. Sessizliğimizi korumayacağız. Elimizden geldiği kadar haykıracağız."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha