Adıyaman'da Atatürk Caddesi üzerinde cep telefonu bayi sahibi Eyüp Harputluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamasında paraları düzelttiği sırada basımı hatalı parayı fark ettiğini söyledi.

Paranın ön yüzeyinin sağ üst köşesinde 50 yerine basım hatası nedeniyle 5 yazdığını ve son rakamın üstünde de yukarıdan aşağıya uzanan gri şerit bulunduğunu aktaran Harputluoğlu, parasının sahte olduğunu düşündüğünü anlattı.

Harputluoğlu, 50 TL'nin sahte olmadığını basım hatasından kaynaklandığını tespit ettiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Fatura tahsilatı yapıyorum müşteri gelip gittikten sonra paraları düzeltirken bir parada sıfır olmadığını fark ettim. Sahte olduğunu düşündüm parayı incelediğimde sahte olmadığını gördüm. Televizyonlarda görmüştük koleksiyoncular  bu paraları alıyorlarmış. Hatıra olarak saklayacağız eğer bir koleksiyoncu gelirse vermeyi düşünüyorum. Bir fiyat düşünmüyorum ama internetten haberlerden gördüğüme göre yine hatalı basım paraya karşılık 75 bin lira vermişler. Değeri olan bir para. Satabilirsem dükkana sermeye yaparız."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha