Bir yıl önce geçirdiği trafik kazasında annesini ve kuzenini kaybeden Seren Esmer, LGS’den 407 puan aldı.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fatih Doğan, Esmer’i ziyaret etti.

Ziyarette açıklama yapan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, “1 yıl önce kaza geçirmiş kızımız, açıklanan sınav sonucuyla Adıyaman Fen lisesini kazandı. Yaklaşık 6 ay hastanede eğitim gördü. Sonrada evde eğitim gördü. Öğretmenlerimiz hem hastane de hem evde ders verdiler. Ödevlerini yapmasını sağladılar. Beraber sorular çözdüler ve hep beraber bir başarıya imza attılar. Hem öğretmen okul yöneticilerimizi, kızımızı, ailesini tebrik ediyoruz. Adıyaman’daki ilk tercihine Fen lisesine yerleşmiş oldu. Burada doktorlarımızın büyük bir emeği var. Büyük bir kaza sonucu hastaneye geldikten sonra  hayatta tutunmak, hem doktorların, hem hemşirelerimizin, öğretmenlerimizin büyük katkısı ile çocuğumuz hayata tekrar bağlanmış oldu. Hepsinden Allah razı olsun. Üniversite sınavında daha güzel yerlerde görürüz kızımızı. Büyük bir azmin zaferi, inşallah tüm Türkiye’ye örnek olur” dedi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fatih Doğan ise, “Senem kızımız 1 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası uzun bir tedavi sürecinde hastanemizde çocuk cerrahi servisinde fizik tedavi servisi, nöroloji, plastik cerrahide uzun bir tedavi gördü. Bu tedavi süresi boyunca Milli Eğitim Müdürümüzün desteği ile hastanede eğitim aksamaması için öğretmen arkadaşlarımız düzenli olarak Seher'i ziyaret edip, eğitim ve öğretimi devam ettirdiler. Geçen sene kaza olmuştu. Bugün Senem kızımız 1’nci tercihiyle Adıyaman Fen Lisesine girdiğini öğrendik. Kendisini, ailesini tebrik ediyoruz. İnşallah üniversite sınavında aynı başarıyı gösterir. Tedavisi devam ediyor. Bu azimle inşallah yürüyeceğini de düşünüyoruz. Kendisine ve ailesine başarılar diliyorum. Milli Eğitim Müdürümüz desteği ile öğretmen arkadaşlar hastanede Senem'in hem eğitimi, soru bankalarında soru çözdürdüler. Biz hastanede ders çalışacak ortamı oluşturacak şekilde fiziki şartları sağladık” diye konuştu.

Yaşadığı trafik kazası sonrası çok zorlu bir süreç geçirdiğini ifade eden Senem Esmer, “Geçtiğimiz yıl kaza geçirdim. Sağlık problemleri ile karşılaştım. Sağlık problemlerinin giderilmesi uzun süre sürdü. İlk zamanlar okula gidebilir miyim endişesi duyuyordum. Daha sonrasında hastanede yattığım süre içerisinde hastane yönetimi, okul idaremiz ve öğretmenlerimiz her türlü desteklerini esirgemeden bana hastanede eğitim projesiyle ders verdiler. İlk dönem bu şekilde geçirdim. İkinci dönemde ise bazı sağlık problemleri geçmişte eve geçtim. Eve geldiler, öğretmenlerim o şekilde dersleri yürüttük, hem bana morel olarak, ders olarak destek verdiler. Benim tek hedefim bu değildi. Öncelik benim sağlığımdı. Aynı zaman da yürümem gerekiyordu. Gün içinde kendi derslerime çalıştım. Hem de yapmam gereken egzersizlerime yürüme çalışmasını yaptım. Ama her zaman emeğim karşılığını alacağımdan emindim. Bundan sonra inşallah her zaman böyle olur. 90 sorudan 79 net yaptım. İlk tercihim fen lisesiydi. İkinci Altınşehirdi. Umarım bu sene benim için güzel bir eğitim senesi olur. Benim durumumda olan yada benim durumumdan daha iyi olan arkadaşlarıma, herşey insan kendisinde bitiyor. Ben hiçbir kursa gitmedim. Sadece öğretmenlerin gelmesi vardı. Kendim inanarak kendim yaptım. İnsan inandığı her şey başarabilir” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha