Ankara Barosu, Doğu Türkistan’da yaşanan zulümlere karşı yazılı bir açıklama yaptı.

‘Uluslararası kamuoyunu Doğu Türkistan'daki Uygur halkı için harekete geçmeye davet ediyoruz’ denilen açıklamayı on binlerce avukat da paylaştı.

Ankara Barosu tarafından Doğu Türkistan da yaşanan Çin zulmüne karşı yapılan basın açıklamasına 71 ilin barosu destek verirken, aralarında Adıyaman’ın da olduğu bazı barolar ise destek vermedi.

Gölbaşı Türk Eğitim -Sen Şube Başkanı Mahmut Yetişgen yaptığı açıklamada, Ankara Barosu ve imza veren diğer il baroların teşekkür ederken, Adıyaman Barosu'nu duyarsızlığı nedeniyle kınadı.

"Adıyaman Barosu'nu yönetimden uzaklaştırmaya davet ediyoruz"

“Ankara Barosu başta olmak üzere destek veren barolarımıza teşekkür ederken, destek vermeyen ilimiz Adıyaman Barosu yönetimini kınıyoruz” diyen Yetişgen, şöyle ifade etti:

"Geçmişte birçok konuda taraf olan Adıyaman Barosunun günümüz dünyasında yaşanan en büyük soykırım konusunda sessizliğe bürünmesi kabul edilemez. Gölbaşı Türk Eğitim -Sen olarak, Adıyaman Barosu'ndan konu ile ilgili açıklama bekliyoruz. Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı soykırım konusunda, Adıyaman Barosu'ndan tatmin edici bir açıklama yapılmaması durumunda ilimizde bulunan tüm vicdanlı avukatlarımıza çağrı yapıyoruz. Yaklaşan baro seçimlerinde mevcut yönetime karşı birlikte harekete geçip Çin terörüne zımnen destek veren mevcut Adıyaman Barosu'nu yönetimden uzaklaştırmaya davet ediyoruz." dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha