TPAO Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Aile Ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü 80 Yıl Zihinsel Engelliler ve Rehabilitasyon merkezinde kalan çocukların düzenlediği Mehteran gösterisi büyük beğeni topladı.
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi öğrencilerinin birbirinden güzel tiyatro, skeç ve eğlenceleri programa katılanları güldürdü.
Programda bir konuşma yapan Adıyaman Aile VE Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, “Engellilerimiz bizim için sadece belirli gün ve haftalarda değil, her gün hatırlanması ve şartlarının iyileştirilmesi gereken toplumumuzun önemli bir parçası olmuştur. Allah’a şükürler olsun ki insanların birbirine üstünlüğünün ancak takva noktasında olabileceğini bildiren ve bütün insanların eşit olduğunu her fırsatta dile getiren, bir dini inanca sahibiz. Önce insan diyen ve insanı eşrefi mahlûkat olarak yani yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir dini anlayışımız var.Söz konusu çocuk, kadın, yaşlı, engelli dahası dezavantajlı vatandaşlarımız olunca herşeyi seferber eden hükümetimiz sessiz bir devrim gerçekleştirerekAile ve Sosyal Politikalar bakanlığını kurarak taçlandırmıştır. Şükürler olsun ki engelli vatandaşlarımızıönemseyenresmi bir anlayışımız, bir devletimiz, bir hükümetimiz, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla sürdürülen bir yönetim anlayışımız var.” dedi 

Aileleri ile birlikte ele alındığında Engellilik konusu Türkiye nüfusunun yaklaşık 25 milyonunu yakından ilgilendirdiğini belirten Çelik, “Uzun yıllar kendine bakamayacak derecede ağır engeli bulunan vatandaşlarımız adeta mahkûm gibi yaşıyor, duvarların arkasına saklanıyordu. 2007 yılında bakanlığımızın başlattığı Evde bakım hizmeti uygulaması ile Engelli kardeşlerimiz kendi yakınlarının yanında bakım hizmetini rahatça almaya başladılar. Ayrıca ilimiz özelinde bu hizmeti alan kardeşlerimize Sayın Valimizin talimatıyla Evde bakım hizmeti kapsamında bir kuaför görevlendirilerek evdeki ihtiyaçlarının giderilmesi planlanmıştır.Bizler Engelli Kardeşlerimiz içinKamu Kurum ve Kuruluşlarında Erişilebilirlik hizmeti ile ilgili olarak gerekli iletişimleri sağlıyor engellilerimiz için gerekli düzenlemeleri yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz.
Ülkemizde her bireyin iradesine saygı duyan Bakanlığımız 24 Haziran seçimleri için başlattığı sandığa gidemeyecek olan yaşlı, engelli ve hastalığı sebebi ile yatağa bağımlı olan vatandaşlarımız seyyar sandık uygulaması ile artık sandığa gitmeyecek sandık onların ayağına gelecek. Seyyar sandık hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın en geç 12 Mayıs cumartesi gününe kadar muhtarlarımıza, il ve ilçe seçim kurumlarımıza müracaat etmeleri gerekmektedir.” Dedi
Programa Adıyaman Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, Garnizon Komutanı Ercan Atasoy, Ak parti İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, Anadolu Engelliler derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu kurum müdürleri ve engelli yakınları katıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha