TPAO’da düzenlenen etkinlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 80. yıl rehabilitasyon merkezi müdürlüğünün mehteran gösterisi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı özel okullar gösterilerini sundu.

Engelli öğrencilerin gösterileri salondan büyük alkış aldı. Özellikle Levent Kırca’nın ‘Olacak O kadar” dizisindeki mutfak gösterisini sergileyen öğrenciler, salonda bulunan vatandaşların beğenisi kazandı.

 Program da açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, “Engellilerimiz bizim için sadece belirli gün ve haftalarda değil, her gün hatırlanması ve şartlarının iyileştirilmesi gereken toplumumuzun önemli bir parçası olmuştur. Allah’a şükürler olsun ki insanların birbirine üstünlüğünün ancak takva noktasında olabileceğini bildiren ve bütün insanların eşit olduğunu her fırsatta dile getiren bir dini inanca sahibiz. Önce insan diyen ve insan eşrefi mahlukat olarak yani yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir dini anlayışımız var. Söz konusu çocuk, kadın, yaşlı, engelli dahası dezavantajlı vatandaşlarımız olunca her şeyi seferber eden hükümetimizin sessiz bir devrim gerçekleştirerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını kurarak taçlandırmıştır” dedi.

Programa Adıyaman Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, AK Parti İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, Adıyaman Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu, kurum müdürleri, vatandaşlar katıldı.

  

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha