Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Genç Dönüşüm Projesi’ 81 il ve tüm gençlik merkezlerinde uygulanmaya devam ediyor.

“Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma” sloganıyla yola çıkan proje, ihtiyacı olan öğrencilere kırtasiye malzemesi sağlıyor. Proje kapsamında Kahta  Gençlik Merkezi, gençlik liderleri ve gençlik gönüllüleri ile ilçe merkezinde YKS sınavlarının  gerçekleştirildiği  okullarda sınavdan çıkan öğrencilerden ÖSYM’nin dağıttığı kalem setlerini topladı. 
Kahta Gençlik Merkezi  Genç Gönüllü Liderlerinden  Seher  Bozkurt, proje sayesinde gençlerle ihtiyaç sahibi çocuklar arasında köprü olduklarını ifade ederek, bu durumdan oldukça gurur duyduklarını söyledi.

Bozkurt, “Gençlerimiz hem kendini ifade etme olanağı hem de yardımda bulunma şansı bulmuş oluyorlar.” dedi.
 Gençlik gönüllüsü Büşra Karabiber ise projenin yardımlaşma ve dayanışmaya önemli bir katkısı olduğunu söyledi, geri dönüşümün geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu belirtti. Kemal Zengin ise “Böyle bir projede ilk defa yer alıyorum, belki  hayatımda yaptığım en  güzel faaliyet anısı olarak kalacaktır. Çocukların eğitimi için her zaman görev almaya hazırım.” dedi.
Proje hakkında konuşan Kahta  Gençlik Merkezi Müdürü M. Nebi Bulut  ise “Topladığımız kalem, açacak ve silgileri bölgemizde ihtiyacı olan ve maddi durumu olmayan çocuklarımıza dağıtacağız’’dedi. 
Bunun bir  sorumluluk  görevi  olduğunu, bugünün  gençlerinin yeni gelecek nesillere yardım ellerini uzatmanın, onlar için çaba göstermeleri ve onların eğitimine katkı sunacak faaliyetlerde  bulunmalarının kendilerini mutlu ettiğini, gelecek adına umut verdiğini söyleyen Bulut, “Aslında burada gençlerimizin topladıkları sadece kırtasiye malzemesinden ibaret değildir. Onların  bir  kalemi belki bir gönül köprüsünden birer tuğla olacak ve bu köprü kardeşlik adına eğitime verilen değerin nişanesi olarak gönüllerde yaşatılacaktır.” diye konuştu.
Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği projede toplanan setler, köy okullarında eğitim gören ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha