Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kahta’da köy gezileri sırasında Gökçe Köyü’nde Sinan İlhan (20) isimli engelli vatandaşın isteğine duyarsız kalmadı.

Kahta’daki yatırımları incelemek için köy gezisi düzenleyen Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Gökçe köyüne geldiğinde Sinan İlhan isimli engelli bir vatandaşla tanıştı.

Sinan’la bir süre sohbet eden Vali Çuhadar, kendisinden bir isteği olup olmadığını sorduğunda; Sinan’ın askerlik görevini ifa etmek istediğini öğrendi. Sinan’ın bu isteğine duyarsız kalmayan Vali Çuhadar’ın talimatlarıyla, Kahta Kaymakamlığı koordinesinde Kahta İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Sinan için bir günlük askerlik programı ve ardından da tek kişilik temsili yemin töreni düzenlendi.

"Askerlik yapmak en büyük hayalimdi"

Yemin töreninin ardından mutluluğu gözlerinden okunan Sinan İlhan, yaptığı açıklamada; “Askerlik yapmak en büyük hayalimdi. Artık ben de askerliğimi yaptım. Buradan katkıları olan özellikle Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’a, Kahta Kaymakamı Abdil Koç’a ve İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki tüm komutanlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha