Emre, yaptığı açıklamada, Besni ve Gölbaşı ilçelerinin iki kadim kardeş ilçe olduğunu belirterek,"Geçmişten günümüze her platformda ortak dertleri, ortak sevinçleri paylaşmış iki şehir olarak geleceğe de ortak projelerle yürümektedir."dedi.

"Hiçbir politik kaygı ve çıkar gözetilmeden yürütülen bu dayanışma devam edecektir"

Söz konusu iki ilçenin eskiden beri süre gelen su sorununu da çözüme kavuşturmak hususunda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılmış ve Erkenek İçme Suyu Projesi başlatıldığını ve en yakın zamanda bitirileceğini kaydeden Yıldırım, şunları dile getirdi:

"Bu süreçte yangın durumlarında, afetlerde, su sıkıntısı yaşandığı dönemlerde her iki şehrin belediyesi dayanışma ve yardımlaşma içerisinde olmuştur. İçme suyu ihtiyacının arttığı şu günlerde Besni, Gölbaşı, Harmanlı, Balkar belediyeleri arasındaki yardımlaşma taktire şayandır. Besni Belediyesi Su, İtfaiye ve Fen İşleri Müdürlüklerine bağlı ekipler Gölbaşı ve Harmanlı hattı güzergahında Gölbaşı ve Harmanlı Belediyesine bağlı ekipler de diğer bölgelerde ihtiyaç halinde yıllardan beri faaliyet göstermektedir. Dolayısıyla Besni, Gölbaşı, Belören, Balkar, Harmanlı Belediyeleri mücavir alan ve sınır tanımaksızın belediyeler arası dayanışmayla birbirlerine destek olmaktadırlar. Hiç bir politik kaygı ve çıkar gözetmeden yürütülen bu dayanışma geçmiş dönemlerde olduğu gibi gelecekte de devam edecektir."
 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha