CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, geçenlerde yaptığı açıklamada, tütün üreticilerinin 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına mahkûm edilebileceğinin altını çizmiş, son tarihin ise 1 Temmuz 2021 olarak belirlendiğine dikkat çekmişti. Başkan Binzet, tütün üreticilerini cezaevine gönderecek yasa maddesinin 10 gün sonra yürürlüğe gireceğini ayrıca vurgulamıştı.

Vakit, tütün üreticileri için daralırken, CHP İl Başkanı Binzet, tütün üreticilerinin yanında olmaya devam ediyor.

Son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve CHP Çelikhan İlçe Başkanı Kamber Sucu tütün üreticileri ile bir araya geldi.

“Alın terine karşı duramazsınız"

Tütün üreticilerinin yanında olduklarını belirten  Binzet, “Tütün, bölgenin geçim kaynağıdır. Hem yerlidir hem millidir. İktidar yerlilik ve millilikten bahsedecekse hamaset yapmasın, üreticisine destek versin. 2017’de söyledik yine söylüyoruz, bu yasak gelirse yerli üretici kaybeder, yabancı firmalar kazanır. Bu yasanın ertelenmesi şart. Tütün üreticilerinin emeklerini görmezden gelemez, alın terlerine karşı duramazsınız.” dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha