Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğünden Sosyal Ekonomik Destekten(SED)faydalanan ailelere yönelik bir eğitim programı düzenlendi.

Düzenlenen eğitime Sosyal Hizmet Merkezi müdür yardımcıları, sosyal çalışmacılar, kurum personelleri ve Adıyaman Üniversitesi misafir akademisyenleri katıldı. 
İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen ve Eğitimci olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Koruma İl Koordinasyon Sekretarya sorumlusu Sosyal Çalışmacı Bedriye Bozat ve Adıyaman Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Murat Şakir Ceyhan’ın katıldığı eğitimde; “Aile içi iletişim, iletişim,  sorun çözme becerileri, ebeveynlerin çocuklarına karşı davranış biçimleri, eğitimin çocuğun hayatındaki yeri ve önemi, çocukların okula uyumlarının nasıl sağlanabileceği tartışıldı, ailelerin bilinç ve farkındalık düzeyleri gerçekleştirilen sunumlar ile arttırılmaya çalışıldı.

 Aile bütünlüğünü sağlama ve koruma yolları sorun çözmede ortak bir paydada buluşup nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ve Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlandırılan ailelerin çocuklarının okuldaki başarı düzeylerini ve ebeveynlerinin beceri bilinç düzeylerini arttırmak için eğitim programları oluşturuldu ve uygulandı. 
Eğitim süresince Bedriye Bozat ve Yrd.Doç. Murat Şakir Ceyhan tarafından  katılımcıların sorularına cevaplar verilerek, aktif bir katılım gösterilerek geri bildirimlerle verimli bir çalışma gerçekleştirildi.
 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha