Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki mesire alanına gelen vatandaşlar, hafta sonunu fırsat bilerek temiz hava teneffüs etme imkanı buldu. Vatandaşlar mangal yakıp, oyunlar oynayıp, eğlendi.

Haftasonu hafta içindeki yaşanan stresten kurtulmak ve hafta sonu çocuklar ile piknik yapmak amacıyla mesire alanına geldiklerini belirten vatandaşlar, "Adıyaman sıcak bir memleket, bizler de hafta sonu çocuklarımızla güzel bir gün geçirmek ve sıcaklardan bir nebze olsun kurtulmak amacıyla mesire alanına geldik. Tabii mesire  alanlarımıza biraz bakılması, temizlik yapılmasını istiyoruz. Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü çocuklarımızla geldiğimiz mesire alanlarının pis olduğu zaman, çocuklarımız hastalık kapabilir. Bir de buralarda görevli temizlik elemanlarının olması daha doğru olur. Karadağ ormanlık alanında vatandaşların oturabileceği bir mesire alanına kavuşturulmasını talep ediyoruz" diye konuştular.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı'dan taleblerinin ormanlık alan da düzenleme yaptırılarak vatandaşların oturabilecekleri bir msire alanına kavuşturlmasını istediklerini vurgulayan vatandaşlar, "Ormanlık alanlarımız inaşat haline çevrilmemelidir. Ormanlık alanlarımızda düzenleme yapılarak rahat nesef alabileceğimiz bir ortam oluşturulmalıdır. Şuan duyduğumuz kadarıyla ormanlık alanımız madde bağımlılarının yuvası haline gelmiş. Bizlerin oralara güven içinde gidebilmesi için ormanlık alanın yolları yapılıp, oturulacak alanların düzenlenip, güvenli bir ortama kavuştulması gerekiyor" şeklinde konuştular.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha