Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Adıyaman Belediyesi iş birliğiyle Ekim 2020'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde, Mara Mahallesi'nde yapılacak olan 147 hak sahibi ile görüşmeler neticesinde 66'sı ile uzlaşmayı varılmış diğer hak sahipleri ise görüşmeler sürüyor

1. etap proje alanında bulunan 21 blokta 158 2+1, 326'da 3+1 konut yapımı planlanmaktadır.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, yıkımı başlanan alanda yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın deprem bölgesi olduğunu söyledi.

Çalışmalar kapsamında, Mara Mahallesindeki tek katlı bir evde yıkım kontrollü şekilde gerçekleştirildi. Yıkım öncesi bölgede güvenlik önlemleri alınırken, binanın bulunduğu mahallede sokaklar trafiğe kapatıldı.

"Adıyaman'ı örnek gösteriyorlar"

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, burada yaptığı açıklamada," Vatandaşların sıkıntı çekmemesi için yardımcı olmamız lazım. Malumumuz Adıyaman birinci derece de deprem bölgesi dolayısıyla bunu göz önünde bulundurarak bu alan kentsel dönüşüme içerisine alındı.  İlk etapta belli konutlar yapılacak bunun içerisinde 5 bin konut bulunuyor. Özellikli vatandaşlarımıza ve hak sahiplerine teşekkür ediyorum. Hakikatin büyük bir özveri yapılacak konutların vatandaş ve muhtarlarımızın desteği ile yapılacak olan  60 konutun hayırlı olmasını diliyorum. Burası da fakir bir mahalle. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm gücümüzle ve Çevre Bakanımız ile görüştük vatandaşlarımızda rıza gösterebileceği bir fiyatta girişimlerimiz oldu.

Şunu söyleyebilirim ki konutların en ucuz fiyata şu anda Adıyaman’da yapıyoruz. Çevre bakanlığımız ile görüştüğümüzde hep Adıyaman’ı örnek gösteriyorlar Adıyaman’a yapılan konutları bize de yapın diyorlar. Böyle bir süreçten geçiyoruz aynı mağduriyetinin yaşanmaması için bundan sonrada elimizden geleni yapacağız."

"Devlet kira desteği verecek"

Kılınç, aldıkları bilgiye göre devletin kira desteği vereceğini ve bakanlığın böyle bir projesinin olduğunu vurgulayarakaçıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ayrıca arsası olupta konutu olmayanında bana iletilen konut desteği verebileceğimiz bir projemizde var. Dediğim gibi devletin tüm gücünü ve belediyenin tüm gücünü vatandaşlarımız lahdine kullanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Tek yapabileceğimiz vatandaşların müracaat etmesi bu günde inşallah kardeşlerimize ve ağabeylerimize teşekkür ediyoruz. İlk konutumuz yıkmaktan başlıyoruz temennimiz inşallah çok hızlı bir şekilde yıkıp süreci hızlandırıp yani konutların yapılması için vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır. Bu alanı realite edip güzel konutlarla sosyal donatılarla güzel bir yaşam ağı oluşturmak için çare ve derdimiz budur. Vatandaşımıza hizmet etmek bizim anlayışımızda var burada bulunan vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha