İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında, il genelinde su ürünleri avlanma yasağı 1 Nisan’da başlayıp 1 Temmuz’a kadar süreceği belirtildi.
Açıklamada, su ürünleri denetim ve kontrol faaliyetlerinin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Merkez Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, il/ilçe belediyeleri ve köy muhtarlıkları tarafından ayrı ayrı, bazen de koordinasyon sağlanarak 7/24 zaman esasına göre yapıldığı kaydedildi.

İl genelinde yapılan denetimlerin su ürünleri kontrol teknesi ve iki ekiple, av yasağının başladığı tarihten itibaren olarak devam ettiği belirtilerek, 12 avlak sahasında bugüne kadar 9 bin metre misina ağa, 300 adet oltaya, 320 kg balığa el konulduğu, işlem yapılmak üzere 40 kişiye idari para cezası kesildiği ifade edildi.

Denetimlerde göz açtırılmıyor

Denetim kapsamında, Atatürk Baraj Gölü’ne kıyısı bulunan köylerin muhtarlarına yasağın başlamasından önce bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

Öte yandan kaçak balık nakilleri ile ilgili şehir giriş ve çıkış noktalarıyla, karaya çıkış noktalarında denetim ve kontrollerin av yasağı süresince, İl Emniyet Müdürlüğü,  İl Merkez Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce devam ettiği bildirildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha