Adıyaman İyilik Derneği, Bilgi ve Hikmet Vakfı "Kanımızda İyilik Var" sloganıyla başlatılan kan bağışı ve faaliyetlerine yönelik kan merkezinde basın açıklaması yapıldı.

İyilik Derneği Adıyaman İl Temsilcisi Sami Türk burada yaptığı açıklamasında; İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin köklerinin 40 yıllık geçmişe sahip olduğunu belirterek, "2009’yılında kurulan ve 2013’te yaptığı olağan genel kurul toplantısıyla ulusal, uluslararası yardım kuruluşu hüviyeti kazanmış bir sivil toplum kuruluşudur."dedi.

"Kan verin, can verin"

İyilik Derneği çalışmaları günden güne artan bir vicdan hareketidir” diyen Türk, şöyle devam etti:

"İyilik Derneği’nin faaliyet alanı; doğal afetler, insan eliyle gerçekleşen felaketler, savaşlar, açlık, susuzluk ve her türlü acil yardım konusunda yardıma muhtaç insanları kapsamaktadır. Faaliyet alanı sadece insani yardımla sınırlı olmayan İyilik Derneği, eğitim, kültür ve medeniyet inşası konusunda da çalışmalarına devam etmektedir. Anadolu’da 71’i aşkın vakıf, dernekle çalışan ve müstakil temsilcikleri bulunan, her geçen gün farklı illerde açılan temsilcilikleriyle Türkiye’de oldukça etkin olan İyilik Derneği, dünya genelinde Afrika, Balkanlar, Ortadoğu ve Avrupa’da güvenilir partnerlerle koordinasyon yürütmektedir. 

Bu faaliyetler sürdürülürken, kadim kültürümüzden edindiğimiz öğretilerle, bir insana yardım etmenin, onun mağduriyetini gidermenin, tüm insanlığın kurtuluşu için atılmış büyük ve etkili bir adım olduğunu bilen gönüllülerimiz sayesinde, yeryüzünde iyilik adına, vicdan adına, hayır adına her ne varsa gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.

Bu anlamda İyilik Derneği, her geçen gün çok kıymetli bağışçılarının ve bu işe canı gönülden adanmışlık enerjisiyle; karşılığını sadece Cenab-ı Allah’tan bekleyerek çaba gösteren  iyilik gönüllülerinin fedakarhane desteğiyle büyüyen ve gelişen bir iyilik hareketidir. Bizlerde bu iyilik hareketini Adıyaman’da Adıyaman İyilik Derneği İl Temsilciliği olarak yürütmekteyiz. Adıyaman’da, Türkiye’de ve dünya çapında yürüttüğümüz birçok iyilik projesinin yanında geleneksel hale getirdiğimiz her yıl Ramazan ayında ‘iyilik kanımızda var’ sloganıyla kan bağışı organizasyonunu bu akşam buradan başlatıyoruz. Bu faaliyeti birlikte gerçekleştirdiğimiz Bilgi ve Hikmet Vakfı ile İyilik Derneği il temsilciliği olarak bu akşam burada hem kan vermek, hem de kan vermesi mümkün olabilen vicdan sahibi tüm kardeşlerimize çağrıda bulunarak çok kıymetli ve bir o kadar anlamlı bu iyilik faaliyetine davet etmek istiyor ve diyoruz ki ! Kan verin! Can verin! Haydi sen de gel! Kan ver hayat kurtar!Kan bekleyenlere umut ol! İyilik kanımızda var! Cenab-ı Allah bu faaliyete türlü şekillerde katkıda bulunan herkesten razı olsun."

"İsrail’in yaptığı devlet terörünü ve işbirlikçilerini lanetliyor, en sert şekilde kınıyoruz"

İyilik Derneği Adıyaman İl Temsilcisi Sami Türk, İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısına yönelik yıllardır yaptığı zulmün dozunu ve şiddetini özellikle tüm dünya müslümanlarının gözünün içine baka baka nispet yaparcasına Ramazan aylarında daha bir artırarak hiç bir kutsala saygı duymadan vahşice devam ettirdiğinin altını çizerek, şu ifadelere yer verdi:

"İsrail’in yaptığı devlet terörünü ve işbirlikçilerini lanetliyor, en sert şekilde kınıyoruz. Filistin’de sadece mukaddesatlarını, vatanlarını ve namuslarını savunan mazlum ve mağdur kardeşlerimizi ne pahasına olursa olsun sonuna kadar desteklediğimizi onların yanında olduğumuzu en gür sesimizle duyurmak istiyoruz. Ve yine İsrail’de, Suriye’de, Myanmarda, Doğu Türkistan’da, Afganistan’da ve dünyanın daha birçok mazlum beldesinde işlenen insanlık suçları bir kez daha ve çok net bir şekilde gösteriyor ki “Küfür tek millettir.” Hal böyleyken artık vicdan ve merhamet sahibi tüm insanlarında Hak’tan ve adaletten yana tek bir yürekle tüm bu zulümlere birlikte ve en etkili şekilde tavır alıp bu ölüm sessizliğini bozma zamanı çoktan geldi de geçiyor. İnsanlığın Vicdanı nerede! Artık yeter!, yeter bu zulüm. Hiç kimse unutmasın ki zulüm hiçbir zaman ilelebet devam etmemiştir. Etmeyecektir. Önemli olan tüm bu yaşananlar ayan beyan ortadayken biz neredeyiz ve ne yapıyoruz.

Hiçbir kınayıcının kınamasından korkmadan diyoruz ki ! Kudüs Müslümanlarındır.Siyonizme ve tüm zalimlere lanet olsun. Kahrolsun tüm şer şebekeleri ve işbirlikçileri. Filistin’e selam direnişe devam. Yaşasın İslam kardeşliği.            Kim ve nerede olursa olsun zalime karşı, mazlumun yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha