Adıyaman’da, 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıl dönümü törenle kutlandı.

Valilik önünde başlayan törene Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutan Vekili Albay Davut Kulalar ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’nun Valilik önünde Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törende konuşma yapan Jandarma Yarbay Vedat Kültür, “Bugün milletçe her sayfası mübarek şehitlerimizin kanlarıyla yazılmış, Türk ve dünya harp tarihinin en müstesna zaferlerinden biri olarak kabul edilen 30 Ağustos Zaferinin 94. yıl dönümünü büyük bir onur ve kıvanç içerisinde kutlamaktayız. Tarihin her sayfası şan ve şerefle dolu olan milletimizin bugünlere gelmesi kolay olmamıştır. 30 Ağustos Zaferi aziz Türk Milletinin ve onun kahraman ordusunun şahlanışı ile zamanın en güçlü devletlerine karşı onurlu, kararlı ve eşsiz bir zaferdir. Şehit kanlarıyla sulanan aziz vatan topraklarımızı cebren ve hile ele geçirmek isteyen FETÖ/PDY Terör Örgütü ile taşeron terör örgütlerinin 15 Temmuz’daki hain ve sinsi planları, aziz milletimizin şanlı direnişiyle boşa çıkarılmış ve milletimiz bir kez daha bağımsızlığına, iradesine ve demokrasisine olan bağlılığını büyük bir kararlılık örneği sergileyerek ortaya koymuştur”dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı programı, Vali Abdullah Erin ve protokol üyelerinin Valilik Makamında tebrikatları kabulü ile sona erdi

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutan Vekili Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkân, Kıbrıs Gazileri ve vatandaşlar katıldı.  

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber