Kahta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan, tekerlekli sandalye ile birlikte Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolileri de dağıtmaya başladı.

Kahta Bedensel Engelliler Derneği, Kahta’da maddi durumu iyi olmayan engelli vatandaşlara umut ışığı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda daha önceden derneklerine müracaat eden gözleri görmeyen ve aynı zamanda yürüyemeyen 93 yaşındaki İmmihan Nine’ye tekerlekli sandalyesi hayırsever bir iş adamının katkılarıyla verildi.

"Annemizi bahçeye ve sokağa çıkartıp gezdirebileceğiz"

Annesinin yürüyemediği için evden dışarı çıkamadığını ifade eden İmmihan Nine’nin damadı Osman Alp, “Kaynanam yaklaşık 12 yıldır benim yanımda kalmaktadır. Kendisi yürüme ve görme engellidir. Dışarı çıkarmamız, bahçede veya sokakta dolaştırıp hava aldırmamız bundan önceleri hep sıkıntılıydı. Hatta hiç mümkün bile değildi. Maddi imkansızlıklardan dolayı da kendisine bir tekerlekli sandalye alamıyorduk. Kahta Bedensel Engelliler Derneği’nin bizlere sandalye bağışında bulunması bizleri mutlu etmiştir. Bundan sonra annemizi bahçeye ve sokağa çıkartıp gezdirebileceğiz. Emeği geçen herkesten bu mübarek günde Allah razı olsun."dedi.

Tüm bu yaşananları göremediğini fakat ne olduğunun farkında olduğunu söyleyen İmmihan Nine ise, “Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ben 93 yaşındayım. Bugüne kadar göreceğimi gördüm. Benim tek sıkıntım çocuklarıma yük olmamam. Şu an çocuklarımın mutlu olduğunu hissedebiliyorum. Onların mutlu olması benim de mutlu olmamdır.” ifadelerini kullandı.

İmmihan Nine, daha sonra kendisine verilen tekerlekli sandalyesine oturtularak, bahçede ve sokakta ilk defa tekerlekli sandalye ile gezdirildi.

Derneklerinin 17 yıldır Kahta’da hizmet verdiğini ifade eden Kahta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan ise, “Derneğimize kayıtlı 6 in 500 engelli kardeşimiz mevcuttur. Derneğimiz sadece engelliler için mücadele vermiyor. Son 6 yıldır Kahta’da maddi durumu iyi olmayan fakir ailelere Ramazan ayında iş adamlarımız tarafından derneğimize bağışlanan yardım kolilerini dağıtıyoruz. Tekerlekli sandalye konusunda da hayırsever iş adamlarımız başta olmak üzere Kahta Kaymakamımıza, Kahta Belediye Başkanımıza, STK temsilcilerimize katkılarından ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizim amacımız tüm engelleri aşmaktır. Hayatımda mutlu olduğum en güzel anlardan bir tanesi de bu güzel insanlara yardım edip destek olmaktır. Şu anda İmmihan Nine ve çocuklarının yüzündeki o mutluluğu görmek bizlere verilen en büyük hediyedir."diye konuştu.

Son bir ay içerisinde Kahta Bedensel Engelliler Derneği olarak Kahta’da yaklaşık 40 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engellilere verdiklerini ve 78 aileye de gıda kolisi dağıttıklarını ifade eden Başkan Aslan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dernek olarak Ramazan ayı münasebetiyle de iş adamlarımız tarafından gönderilen yardım kolilerimizi de engelli olsun ya da olmasın ihtiyaç sahibi fakir ailelerimize dağıtmaya başladık. Bugüne kadar 78 adet erzak kolisi dağıttık. Gelen bağışlar doğrultusunda bu yardımlarımız Ramazan ayı boyunca devam edecektir. Kahta Bedensel Engelliler Derneği olarak engelli kardeşlerimize ve bu güzel insanlarımıza yardım etmeye devam edeceğiz. Ben dernek başkanı olarak 7/24 halkımın hizmetindeyim. Son olarak erzakların derneğimize bağışı konusu bizlere destek olan İstanbul’daki iş adamlarımıza sizlerin vasıtasıyla da çok teşekkür ediyorum."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha