*** Yağmur Yağmasın Duası ***

2017 Yılı ülkemiz için son 44 yılın en kurağı olmuş; 2018 için de kaygılanmaktayız. Kuzey Amerika’nın bazı bölgeleri son 130 yılın en soğuk günleriyle donarken, ılıman günler geçiren Alaska’ya birkaç yıldır hiç kar yağmamış. Avustralya ise son 79 yılın en kavurucu günlerini yaşamakta olup 47 dereceyi aşan sıcaklarla haşlanan yarasalar topluca ölmekteymiş…

Güney komşumuz Suriye’deyse durum bir başka içler acısı; kışta kıyamette yerinden yurdundan olan garipler “Kar da yağmur da yağmasın” diye dua ediyorlarmış… En başından beri yanlış politikalarla perişanlığın batağına düşürdük onları; İsrail’in isteyip de yapamadığını yaptık. Hem ekonomiden hem huzurdan ve hem de insanımızdan kaybettik, kaybetmeye de devam ediyoruz. Şimdi bizler kuraklığın pençesine doğru ilerlerken kar-yağmur yağsın diye dua ediyoruz; onlar ise, yağmasın diye… Bu durum bir babanın öyküsünü getirdi aklıma:

İki kızı olan bir baba, gelin gönderir onları; birini aşağı, diğerini de yukarı köye… Aradan birkaç hafta geçtikten sonra hanımı seslenir; “Ya adam! Kızları gönderdin de hiç arayıp sormadın halları nicedir diye! Hele bi git gör huzurları yerinde midir nedir!”

Aşağı köye giden baba kızına sorar “mutlu musun” diye. Kızı da, eşinin kerpiç işleriyle uğraştığını ve işlerinin yolunda gitmesi için de “yağmur yağmasın” diye dua edip durduğunu söyler.

Daha sonra yukarı köye yönelen baba, oradaki kızına da aynı soruyu sorar. O da, eşinin ırgatlık yaptığını ve ürünün bereketli olması için “yağmur yağsın” diye dua edip durduğunu anlatır.

Evine dönüp gelen adam hanımına der ki;

Bizim kızların işi Allah’a kalmış hanım; biri yağmur yağsın diye dua ediyor, diğeri de yağmasın diye…

“İbretli nasip; yaptığınız duaya kulak misafiri olan duası makbûl bir delinin âmin demesidir.”(Torlakon)


Kaynak: http://www.torlakon.com/haberdetay.asp?ID=491