Osmanlı İmparatorluğu, babadan oğula geçen Osmanlı Ailesi saltanatına dayanan bir yönetimdi. Osmanlı İmparatorluğu’nda medreselerde eğitimden geçen Padişah ailesi mensupları ile devşirme çocukları eğitiliyorlardı. Devlette görevlendiriliyorlardı.

Osmanlı İmparatorluğunda halk eğitimsizdi. Halkın ve çocuklarının saraya yaklaşmaları, Padişahla görüşmeleri mümkün değildi.

Eğitimsiz Osmanlı İmparatorluğu süreç içinde geriledi. Yoksullaştı. Batı Avrupa’nın eğitim ve bilime gelişmiş olan ülkeleri İngiltere, Fransa, İtalya ve Yunanistan tarafından işgal edildi. Atatürk’ün başkomutanlığında başlatılan Kurtuluş Savaşı ile işgalci devletler büyük bir mağlubiyet yaşadılar. Anadolu’dan atıldılar.

Atatürk’ün yönetiminde illerinden seçilip gelen halk çocuklarından oluşan Büyük Millet Meclisi’nde, Atatürk isteği ve önerisi ile alınan karar, halk egemenliğine dayanan laik demokratik sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Aklın ve bilimin öngörüsünde yapılanma ve işleyiş benimsendi. Yurttaşlara, ırk, dil, din, renk ve cinsiyet ayırımı gözetmeksizin bilgi, beceri, liyakat, yetenek ve emeklerine göre yükselme fırsatı sunuldu.

Osmanlı İmparatorluğu yönetimi devam etse idi, Adıyaman’ın Besni Kazasının Kesmetepe Köyünde duvar ustası Ali Topkan’ın oğlu Celal Topkan olarak milletvekili olmam mümkün değildi.

Rize Güneysu’dan Ahmet Erdoğan’ın oğlu Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı, Milletvekili, Başbakan, Cumhurbaşkanı olması mümkün değildi.

Atatürk’ün kurduğu halk egemenliğine dayanan laik demokratik sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşlara, ırk, dil, din, renk ve cinsiyet ayırımı gözetmeksizin bilgi, beceri, liyakat, yetenek ve emeklerine göre sunduğu fırsatlar sayesinde:

Ben ve benim yüzlerce sıradan halk çocukları milletvekili olduk.

Recep Tayyip Erdoğan ve Erdoğan gibi onlarca halk çocukları Cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, oldu.

Atatürk’ün kurduğu halk egemenliğine dayanan laik demokratik sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’nin sunduğu fırsatlar sayesinde İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı, Milletvekili Başbakan, Cumhurbaşkanı olan, 19 yıldır iktidar olan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk’ü yok etmek, hafızalardan silmek için elinden geleni yaptı. Yapmaya devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin halk egemenliğine dayanan laik demokratik sosyal hukuk devleti yapılanma ve işleyişini, akla ve bilime dayanmayan, tek kişinin aldığı kararlarla yönetilen, din kurallarına göre yeniden yapılandırma çalışması başlattı.

Atatürk’ün kurduğu Türkiye’ye Cumhuriyeti’nin sunduğu fırsatlar sayesinde belediye başkanı, milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı olan Erdoğan’ın Atatürk’ü yok etmek ve hafızalardan silmek için yaptıkları büyük bir haksızlıktır, nankörlüktür, vefasızlıktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, halk egemenliğine dayanan laik demokratik sosyal hukuk devleti yapılanma ve işleyişini, akla ve bilime dayanmayan, tek kişinin aldığı kararlarla yönetilen, din kurallarına göre yeniden yapılandırmak için yaptıkları büyük bir haksızlıktır, nankörlüktür, vefasızlıktır.