Uygarlığın gerçek ölçüsü; ne nüfus çokluğu, ne kentlerin büyüklüğü, ne de üretim bolluğudur. Gerçek ölçü, ülkenin yetiştirdiği insanların nitelikleridir.” Ralph Emerson

Öncellikle vatan uğruna şehit olan askerlerimizi anmadan geçmek istemiyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gerideki yaslı ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Türkiye yalnızca terör örgütleriyle uğraşmıyor, bir taraftan da teröre kol kanat gelen Avrupa’yla uğraşmak durumundayız. Devlet statüsündeki yapılara baktığımızda hemen hepsinde “terör ve terörizm” ile ilgili yasaları mevcuttur. Bunun yanı sıra uluslararası kuruluşlarında da buna benzer maddeler yer almaktadır. Mesele maddelerin yer alması değil de bunların uygulanması önemli olan. İşte burada maddelerin uygulanması siyasi düşünceler devreye giriyor, biz de bu siyası görüşünde olmadığımız için onların bahsettiği terörizm ile ilgili maddelere havada kalmanın dışında bir işe yaramıyor.    

Bunun en açık örneğini Çek mahkemesinde gördük. Eli kanlı bir zatın gizli ve karanlık eller tarafında korunması her şeyi apaçık ortaya koymaktadır. Terör örgütün yönetici kadrosunu çok kısa zaman diliminde serbest bırakıyorsa, söylenecek çok şey yoktur. Ama Çek mahkemesi aleni bir şekilde terörü desteklemiş, arka çıkmıştır. Bunun başka izahatı yoktur. Gerçi Avrupa, bu konuda mimli olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. ABD dünyanın gözü önünde YPG/PYD’ye silah desteği veriyor, Rusya ise PKK’yı terör örgütü olarak görmüyor. Terörle mücadele bu şartlar altın nasıl olacak? Görünen o ki kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bu inanç ve kararlılık olduğu sürece biz bize yeteriz.

Kısa vadede değil de uzun vadede kazanan Türkiye olacaktır. Bunun en somut örneği Afrin operasyonunda gördük, göreceğiz. Yapamaz, giremez ve boğulur diyenler kaçacak delik arıyorlar. Askeri ve diplomatik olarak yoğun bir mesai içerisinde olan Türkiye, en kısa zamanda meyvesini alacaktır. Özellikle de Sayın Cumhurbaşkanının kararlı duruşu ve diğer devletlerle kurduğu iletişim her anlamında olumlu sonuçlar doğuruyor. İlişkileri sekteye uğratmadan yol alan, yapmak istediğini adım adım gerçekleştiren Sayın Cumhurbaşkanı önemli sorumluluklar üstlenmiştir.

Her zaman mazlum ve mağdur olanların haklarını savunan Türkiye, en son insanlık dramı yanşadığı Doğu Guta için tüm imkânlarını seferber etmiştir. Savaş esansında bile masum sivillerin hayatını düşünmüş, ona göre önlem almıştır. Sivillerin zarar görmemesi için azami özen gösteren tek ülke Türkiye’dir, bundan dolayı da kimsenin şüphesi olmazsın.

Vesselam!