Yahu hergün bir cinayet hergün bir kadın katlediliyor. Gün geçmiyor ki sosyal medyadan, haber bültenlerinden kadın cinayeti haberi okumayalım. Bıktık yahu bıktık, boğulduk, nefes alamıyoruz. Sayın Kanun yapıcılar, kanun uygulayıcılar hiç mi yüzünüz kızarmıyor. Cinayete kurban giden kadınların sorumluluğunu hissetmiyor musunuz? Zanlı kadar susan, çanak tutan, caydırı kanunları çıkarmayan, uygulamayan herkes suçlu benim nazarımda. Ölümüne mani olamadık kız kardeşim özür dilerim, özür dilerim bütün  kız kardeşlerin adına. Çok üzgünüm, çok öfkeliyim, çok tepkiliyim. Susamıyorum, çığlık atmak istiyorum. İmdat artık imdat.

Her ölene üzülüp her öldürene öfkelenmek dışında ne yazık ki elimizden bir şey gelmiyor. Ülke bir tiyatro sahnesi bizler ise vasıfsız seyirciler misali sadece ah vah ediyoruz. Azalıyoruz, hergün bir kardeşimiz katlediliyor psikopat, barbar, yaratık, cani, sapkın, kana susamış katiller tarafından.
Daha kaç kadının öldürülmesi gerekiyor sesimizi yükseltmemiz için. Kadınları koruyan sözleşme neden iptal edildi. İstanbul sözleşmesi yaşatır diyoruz, sizler ölün  mü diyorsunuz bize.
Devlet neden kadınları korumuyor. Devlet neden yasaların caydırıcılığı uygulamıyor. Devlet neden katillere indirim uyguluyor. Cinayetin iyi hali olur mu yahu, öldürülen kadınlar geri dönecek mi? Ölen sadece bir kadın değil, ölen bir aile, ölen bir yaşam, ölen bir hayat...

Nerede devletin yaptırım gücü. Nerede devletin sert yumruğu.

Devlet baba yoksa kızlarını kurban mı yapmak istiyor. Peki Ana'yasa neden susuyor, kızlarını korumuyor, şefkatli kollarıyla sarmıyor.

Sıradaki mağdurun  sevdiğiniz, hayatınızdaki kadınlardan birinin olmayacağının garantisi var mı? 

Ne malum sıradakinin  senin, benim, onun, şunun, bunun olmayacağı. 

Bugün öldüren kadınlardan birinin katil zanlısı: 

Ben evden çıkarken birini öldürmeye planladım. Birini öldürmem gerekiyordu, savunmasız olduğu için bu kadını seçtim. Düşündüm ki kadın direnemez o yüzden onu öldürdüm.

yani tamamen keyfi bir cinayet. Sokakta yürüyorsun ve hiç tanımadığın bir sapık elinde Samuray kılıcıyla seni defalarca bıçaklayabiliyor. Ve sonra yoksun ölüyorsun, ailen perişan, hayallerin ve hayatın yarım kalıyor.

Sormak istiyorum hepimize, herkes için var mı atabilecegin bir çığlık, yok mu söyle basabilecegimiz sağlam bir çığlığımız.


Susma Haykır Kadın Cinayetlerine Hayır. Susma Haykır Kadın Cinayetlerine Hayır.

Agzımı bozmamak için susuyorum. Ama içim içimi yiyiyor. Ellerim öfke kusuyor. Gözlerim ateş ediyor.

Ne yazık ki bu ülkede kadının adı yok edilmeye çalışılıyor.

Medeniyet önce kadınları ve çocukları korur!
Bir insanın ve bir toplumun medeniyet seviyesinin ne olduğu kadınlar ve çocuklara nasıl davrandığıyla ilgilidir!