Pazar günü oynanan Trabzonspor-Başakşehir Süper Lig maçının yankıları devam ediyor.

Haklı olarak hedefte maçın hakemi Halil Umut MELER ve "VAR" hakemi Fırat AYDINUS var.

Taraflı tarafsız bütün futbol otoriteleri bu maçta büyük hatalar yapıldığını, Başakşehir'in korunduğunu, Trabzonspaora büyük haksızlık yapıldını dile getiriyorlar.

Daha maçın başında henüz 2.ci dakikada Rodallega'ya yapılan penaltıyı vermedi. Bunu ben söylemiyorum ,eski hakem Mustafa ÇULCU TRTSPOR da "Teknik Analiz" programında söylüyor.

Yine maç 1-0 iken 33. dakikada EKUBAN'a yapılan müdahale hakem hocaları Erman TOROĞLU ve Mustafa ÇULCU'ya göre hem penaltı hem de kırmızı kart.

Başakşehir'in 3.gölü yine her iki hakem yorumcusuna göre yüzde yüz iptal edilmesi gerekir. BU golde Arda TURAN resmen EKUBAN'ı kucaklayıp topa doğru itiyor ve top EKUBAN'a çarpıp gol oluyor.

Arda TURAN PEREİRA'nın ayağını kırıyor sarı kart bile görmüyor.

Bütün bunlar tesadüf olabilir mi ?

Erman TOROĞLU "A Spor"da aynen şu ifadeyi kullandı;

"Fırat AYDINUS, Sen bu maçta sadece Başakşehir'e bir maç kazandırmadın, aynı zamanda bu takıma 18 puan kazandırdın. Lider Başakşehir'e Trabzonspor'un 6, G.Saray'ın,3, Malatya'nın 3, Kasımpaşa'nın 3 ve Beşiktaş'ın 3 puan yaklaşmasına engel oldun"

Yazık değil mi bu Trabzonspor'lu genç oyunculara...

Bunların hevesini, heyecanını neden kırıyorsunuz?

Neden adil yönetmiyorsunuz? 

Ayrıca bu "VAR" sistemi niçin getirildi? Yüzde yüz penaltıyı, yüzde yüz faul olan golü "VAR" bile götürmüyorsanın bu "VAR" niye Var?

Peki nerden çıktı bu Başakşehir? 

Taraftarı yok, sponsoru yok. Nerden geliyor bu paralar? Türk futbolunun lokomotifleri 4 Büyük klup borç batağında yüzüp ellerindeki futbolcuları bir bir satarken Başakşehir  bu ROBİNYO'ları Arda TURAN'ları hangi parayla yapıyor.?

Ayrıca Başakşehir kulubu ile ilgili spor basınında farklı farklı iddialar dile getiriliyor. 

Mesela SABAH gazetesi spor yazarı Levet TÜZEMEN 1-1 biten Konyaspor maçından sonra "G.SARAY'ı bitirin penaltısı" başlıklı yazısında  hakemlere yönelik şöyle yazmıştı ; 

"Başakşehir'in lehine hata yaparsan maç alırsın, ama aleyhine hata yaparsan kafan kopar"

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Başakşehir Başkanı Göksel GÜMÜŞDAĞ'ın takımının şampiyon yapılıp KATAR'lılara satılacağı da iddia ediliyor.

Yine Lig TV yorumcusu Şansal BÜYÜKA'nın şu ifadesi de çok dikkat çekici;

"Siyaset Başakşehir'in şampiyon olmasını istiyor ve bunu destekliyor. Arda TURAN'ın transferine İstanbul Halk Ekmeğin sponsor olduğu iddiası var".

Bari Fıtbolda adalet olsun.Kimsenin hakkı yenmesin,