Hasan Korkmaz. Yüksek derecede kas hastalığı nedeniyle alt tarafı tutmayan yürüme engelli, tekerlekli sandalyeye mahkûm genç bir hemşerimiz.

Hasan’ı uzun süreden beri tanırım ya da tanıdığımı sanırdım. Bu gencimiz engellerine rağmen müthiş bir beyin. Yazdığı hikâyeler ‘öykü seçkisi’ adlı sitede yayınlanıyor. Öykülerinin tamamını değilse de bir kısmını ben de okudum. Daha çok alacakaranlık kuşağı benzeri hikâyeler yazıyor ve sitede beğenilerek okunuyor. Bilgisayar üzerinde müthiş animasyonlar, çalışmalar yapıyor.

Hasan kardeşimiz bu kez katıldığı ulusal bir yarışmada finale kalarak bir kez daha bizi gururlandırdı. Bahçeşehir Üniversitesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği iş birliği ile düzenlenen omurilik felçlilerinin karşılaştığı sorunlar ve çözümleri konulu –UMURSUYORUM- kısa animasyon ve film yarışmasında finale kalan son beş kişiden biri olarak dikkat çekti.

Biri grafiker diğeri karikatürist olan profesyonel kişilerin birinci ve ikinciliği aldığı yarışmada Hasan Korkmazın bunlara kafa tutması, bunlarla yarışıp finale kalması çok anlamlı diye düşünüyorum.

Hasan Korkmaz’ın bu başarı haberini alınca Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu kardeşimizi evlerine giderek kutladık ve başarısından dolayı plaket verdik, heyecanını paylaştık.

Hani yazının başında demiştim ya tanıdığımı sanırdım diye! Konuştukça sohbet ettikçe aslında hiç tanımadığımı fark ettim. Hasan, zeki, duygulu, hayata bağlı, kendini geliştiren dolu dolu bir genç beyin.

Sohbet esnasında yaşadığı sıkıntıları, toplumsal gözlemlerini anlattıkça aslında sağlıklı olduğumuzu zanneden bizlerin ne kadar duyarsız, eksik ve önyargılı olduğumuzu anladık. Aslında hiç yakındığını duymadım ama yaşadığı sorunları o kadar ustaca anlattı ki toplum olarak yaşattıklarımızdan utandım. Elbette ki en büyük sorun kaldırımlar. Engelli vatandaşlarımızı düşünerek yetkililer en kısa zamanda bu konuya el atmalılar.

Sohbetin sonuna doğru kendi yazdığı duygu dolu şiiri okuyunca hepimizin boğazında bir düğüm oluştu.

Tabi ki Hasan’a verdikleri sonsuz destek nedeniyle ailesini de ayrıca kutlamak gerekiyor. Bu arada bir teşekkür de bayanlara. Hasan kardeşimizin söylediğine göre sosyal yaşamında karşılaştığı sıkıntılar esnasında çok az da olsa kendisine yardım eden, yardım edeyim mi diye soranların bayanlar olduğunu öğrendik. Demek ki bu konuda bayanlar erkeklerden daha duyarlı.

Tebrikler Hasan Korkmaz. Başarılarının devamını diliyorum. Hiçbir fiziki engeli olmadığı halde şikâyet eden, hayata küsen gençlere de Hasanı örnek alın diyorum.

ASIM ÖCAL

19.1.2020