Umudun ve bağımsızlığın adı, Kökleri Kuvayi Milliye, dalları Türk ulusu olan Dev Çınar, Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi Cumhuriyet Halk Partisi 99 yaşında.
Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” diyerek partimizin Cumhuriyetimiz için ne denli önemli olduğunu ortaya koymuştur.
Cumhuriyet Halk Partisi; hak, hukuk ve adaletten vazgeçmeyenlerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi bu topraklarda yalana, talana boyun eğmeyenlerin partisidir.
Cumhuriyet Halk Partisi, “aynı gemideyiz” deyip ceplerini dolduranların değil; eşit ve adil bir şekilde yaşamak isteyenlerin partisidir.
Cumhuriyet Halk Partisi, hiçbir çocuğun gece yatağa aç girmesini istemeyecek kadar vicdan sahibi olanların partisidir.
Cumhuriyet Halk Partisi, bu topraklarda barışı ve huzuru isteyenlerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, kimsenin ötekileştirilmediği ve dışlanmadığı bir ülke hayaliyle yaşamak isteyenlerin partisidir.
Cumhuriyet Halk Partisi, Sivas Kongresi ile başlayan milli mücadele günlerinde temelleri atılmış, dilekçe ile değil, milletin birliği beraberliği ile savaş alanlarında kurulmuş bir partidir.
Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel mirasıyla, geleneğini ve temellerini en iyi şekilde temsil eden, demokrasinin bekçisi kurtuluşun ve kuruluşun partisi olarak bugün de ilk gün ki heyecanla milletimize hizmet etmeye devam etmektedir.
Son dönemlerde yaşananlar bize bir kez daha göstermiştir ki; Ülkemizi tam bağımsız, aydınlık, özgür, hukukun üstün olduğu, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu güzel günlere kavuşturacak olan yine Cumhuriyet Halk Partisidir.
Cumhuriyetimizin, Atatürk devrimlerinin ve Demokrasi’nin yılmaz savunucuları olarak, her zaman ve her koşulda tam bağımsız, aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99. kuruluş yıldönümünü kutluyor; partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal eden tüm partililerimizi saygı, sükran ve minnetle anıyorum.