Türkiye İletişim Konfederasyonu Kongresini Gerçekleştirdi

Türkiye`nin Medya alanındaki ilk konfederasyonu olan Türkiye İletişim Konfederasyonu, (TİKON ) 1. Olağan Genel Kurulunu, Ankara Rixsos Otelde, 24 Aralıkta saat: 12,30`da büyük bir katılımla gerçekleştirdi.

Daha önce RATİG-FED -Radyo, Televizyon, İnternet ve Gazeteciler Federasyonu, İMEF -İnternet Bileşim ve Medya Federasyonuve TİMEF -Tüm İletişim ve Medya Federasyonları bir araya gelerek kısa adı TİKON olan TÜRKİYE İLETİŞİM KONFEDERASYONU’NU kurmuşlardı.

İlk Genel Kurulunu tamamlayan Türkiye İletişim Konfederasyonu üç Federasyon tarafından tek liste ile seçime gitti.Yapılan açık oylamada Yönetim Kurulu şöyle oluştu :

Genel Başkan Ayşe Şeyda Açıkkol Altunok

Genel Başkan Vekili Nizamettin Bilici

Genel Sekreter Şakir Gürel

Mesut Dural

Süleyman Basa

Hüseyin Kömür

Hasan Yavuz Bakır

Selahattin Şener

İsmail Vedat Yalçın Sağlar

Utku Demiröz

Senem Yavuzaslan Memiş

Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine ise

Mehmet Çetinkaya

Rahmi Vardı

Ferhan Ademhan

Şahin Özer

Mustafa Kemal Kaya

Hasan Özdemir

Ahmet Hasdemir

Cemil Aydoğan

Abdullah Türker

Yaşar Yıldız

Ali Rıza Köroğlu,

Denetleme Kurulu Asil Üyeliklerine ;

Ramazan Aydemir

Şenay Tezel

Haci Bozkurt

Denetleme Kurulu Yedek Üyeliklerine

Müşerref Acer

Hanifi Mirzaoğlu

Ercüment Öztürk

Disiplin Kurulu Asil Üyeliklerine ;

Adem Erdağı

Doğan Gönüllü

Dursun Tanrıkulu

Disiplin Kurulu Yedek Üyeliklerine ;

İbrahim Toru

Mikail Pelit

Mehmet Peker, oybirliği ile seçildiler.

Çok ses, tek nefes sloganı ile medyadaki sorumluluğu ele alan TİKON, “ANADOLU HAREKETİ” başlığı altındaki dev projelerini 2013 yılında başlatarak Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olmayı hedefliyor.

TİKON Genel Başkanı Ayşe Şeyda Açıkkol Altunok, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “ 1. Olağan Genel Kurulumuzu büyük bir katılım ile tamamladık. TİKON, Genel Kurul çalışmaları devam eden dernek ve Federasyonların bünyesine katılımından sonra 10 federasyon ve 200 dernek ile Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Örgütlerinden biri olacaktır. Konfederasyonumuzun hedefi 2013 yılında 2500 medya kuruluşu, 2500 iletişim öğrencisi ve 10.000 çalışanı bünyesine katmaktır.Konfederasyonumuz, medyanın sorunlarının yanı sıra, ülkenin sosyal meselelerini de misyon edinecektir. Kısa sürede yurt sathındaki etkinliklerle halkın sahiplendiği bir sivil toplum örgütü olacağız. Konfederasyonun oluşmasında ve 1. Olağan Kurulumuzun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese, Kongremize iştirak eden tüm siyasetçilere ve bürokratlara teşekkür ediyorum “ dedi.

Editör: Adıyaman Haber