Şanlıurfa kent merkezi ve kırsal bölgelerde beklenen kar yağışının etkisini göstermesi ile birlikte olası olumsuz olayların önüne geçebilmek için koordineli bir şekilde çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi kriz masasıyla mesai metfunu olmaksızın çalışmalarına devam ediyor.
Kriz merkezinin oluşturduklarını ve saha da olduklarını belirten Başkan Çiftçi, gece boyunca da ekiplerin çalışacağını aynı zamanda kar yağışı beklenen bölgelerde de ekiplerin hazırda beklediğini söyledi.
Meteoroloji raporlarını anlık olarak takip ettiklerini belirten Başkan Çiftçi, kar ile mücadelede Büyükşehir Belediyesinin yağışın bulunduğu tüm ilçelerde etkin ve koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekleyerek, şöyle devam etti:"Özelikle bugün Siverek, Viranşehir ve şuan itibariyle Hilvan ve Bozova'da yoğun bir kar yağışı var. Biz toplam 70 iş makine ve 160 personelle kriz masası oluşturmuş durumdayız. İtfaiye daire başkanlığında Genel Sekreterliğimiz başkanlığında çalışmalarını yürütüyor. Siverek ve Viranşehir'e merkezden de karla mücadele makineleri sevk edildi. Şuan yollarda çalışmalar yapılıyor. Şuan durum kontroldedir. Tabi şuan akar yağışı devam ediyor. Merkezde tuzlama ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. hava durumunu sürekli kontrol ediyoruz. Bende görüntüleri anında izliyorum. Ekiplerin izinleri kaldırılmış durumda. Mesai metfunu gözetmeksizin karla mücadele çalışmalarımız sürüyor. Tüm ilçe Belediye başkanlıklarımızla irtibattayız. İlçelerdeki durumu müzakere ediyoruz. Gerekli durumlarda ilçe belediyelerimiz ve diğer kurumlardan araç takviyesi alınacak" dedi.
- SÜRÜCÜLER DİKKATLİ OLMALI
Yoğun kar yağışının olduğu bölgelerde sürücülerin daha da dikkatli olması yönünde uyarıda bulunan Başkan Çiftçi: " Sürücülerimiz çok dikkatli olmalıdır. Şehir olarak, vatandaş olarak, sürücüler olarak kara alışkın değiliz. Kar yağışında trafikte yavaş hareket etmemiz lazım. Herkesi duyarlılığa, dikkate davet ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli noktalarda müdahale ediyoruz" dedi. 


Kaynak : PHA

Editör: Adıyaman Haber