ZZTK, TANITIM ATAĞINDA ANTALYA TERRACİTY AVM’DEYDİ

 

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TANITIMINDA ANTALYA ŞOVU

 

Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı tüketimini arttırmak için Anadolu’da tanıtım atağına kalkan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Antalya Terracity Alışveriş Merkezi’nde zeytin ve zeytinyağı şovu gerçekleştirdi.

 

Zeytin ağacı varlığını 90 milyondan 180 milyona çıkaran Türkiye önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte zeytin ve zeytinyağı üretiminde dünya ikinciliğine yerleşecek. 650 bin ton zeytinyağı, 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin üretiminin hedeflendiği zeytincilik sektöründe ihracatı arttırmak için yurtdışında yoğun tanıtım kampanyası yürüten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, yurt içinde de zeytin ve zeytinyağı tüketimini arttırmak için çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

 

Yeni sezona girmenin coşkusunun yaşandığı ve hasadın yoğun bir şekilde sürdüğü zeytincilik sektöründe, hasat edilen ürünlerin tüketimini arttırma çalışmaları sürüyor. Türkiye’nin ürettiği zeytin ve zeytinyağının yurtiçinde ve yurtdışında tanıtımı için çalışan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, yeni sezona girilmesi ile birlikte iç tanıtım çalışmalarına hız verdi. ZZTK, 08 Aralık’ta Eskişehir Espark AVM’de yaptığı tanıtım çalışmasından sonra ikinci durağı Antalya Terractiy AVM’de görkemli bir tanıtıma imza attı.

 

Zeytin ve zeytinyağının iç piyasada tanıtımı için Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi olarak hazırladıkları, “Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli” isimli proje ile Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’nden üçüncü kez hibe desteği almaya hak kazandıklarını belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kadri Gündeş, zeytin ve zeytinyağının anayurdu olan Türkiye’de zeytinyağı tüketiminin arzu edilen seviyeden uzak olduğunu amaçlarının Türkiye’de zeytinyağı tüketimini diğer üretici ülkelerdeki tüketim rakamlarına ulaştırmak olduğunu ifade etti.

 

Türkiye’nin zeytin ağacı varlığının yaklaşık 2 katına çıkmasıyla birlikte önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte 650 bin tonluk zeytinyağı rekoltesinin beklendiğine işaret eden Gündeş, “Bu rekoltenin tüketilebilmesi için istikrarlı ve sürdürülebilir bir ihracat yanında güçlü bir iç piyasanın varlığına ihtiyaç var. Daha önce İstanbul, Bursa, Ankara ve Eskişehir’de iç tüketimi arttırmak için tanıtım çalışmaları yaptık. Tanıtım etkinliklerimizi tüm Anadolu’ya yaymayı hedefliyoruz. Bugün 2012 yılının son etkinliğini Antalya’da düzenliyoruz. 2013 yılında da iç piyasada tüketimi arttırmak için benzer etkinlikleri devam ettirmeyi arzuluyoruz. Türkiye’de kişibaşı 1.5 kg. seviyesinde olan zeytinyağı tüketimini kısa vadede 2 kg.’a orta vadede 3 kg’a, uzun vadeli bir programla 5 kg’a çıkarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

ZZTK’nın kurulduğu 2007 yılından bu yana dış tanıtım ve iç tanıtımı paralel yürüttüğünü anlatan Gündeş, ZZTK’nın Anadolu Turu’nda ikinci durağı olan Antalya Terractiy AVM’de düzenledikleri tanıtım ve tadım etkinliğinde Antalyalılar’ın zeytin ve zeytinyağına ilgisinin, Antalya’da zeytinyağı tüketiminin önümüzdeki yıllarda ciddi bir ivme kazanacağını gösterdiğini ve kendilerini umutlandırdığını söyledi.

 

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Anadolu’da yaptığı tanıtım çalışmalarına, Aydın Ticaret Borsası Akredite Tadım Paneli uzmanları Renan Tunalıoğlu ve Gözde Şahin’de katılarak mini tadım eğitimi ile tükecilere kusursuz zeytinyağını anlatıyorlar. Kaliteli zeytinyağı seçmenin püf noktalarını tüketicilere öğretiyor.

 

Fotolu: Basın Bülteni’nde kullanılacak fotoğraflar aşağıdaki linkte sunulmuştur.

Editör: Adıyaman Haber