TÜRKİYE’DEKİ EN İYİ ORGANİK ÜRETİCİLER BELİRLENDİ

 

 ORGANİK TARIMIN İLK BEŞ İSMİ AÇIKLANDI

 

 

Türkiye’deki organik tarımın geliştirilmesi amacı doğrultusunda geçtiğimiz yılın Aralık ayında başlatılan,  FİBL ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) tarafından, organik ürünlerin ihracatında koordinatör birlik olan Ege İhracatçı Birlikleri desteğiyle yürütülmekte olan “Alman-Türk İşbirliği ile Organik Tarım” projesinin birinci yılını doldurması kokteyle kutlandı.

 

2011’in Aralık ayında başlatılan ve bir yılını dolduran Organik Tarım projesi kapsamında gerçekleştirilen proje çıktılarının başarıya ulaştığı ifade edilen kokteylin açılış konuşmasını yapan ETO Derneği Başkanı Atila Ertem, “Organik Tarım projemizin bir yılı doldurmasından ve tüm paydaşlarımızla burada bir arada olmaktan dolayı çok memnunuz. Projemiz kapsamında, değerli jüri üyelerimizle beraber Türkiye’deki en başarılı organik üreticileri belirledik” diyerek sözü Türk-Alman İşbirliği Organik Tarım Projesi Koordinatörü Elisabeth Rüegg’e bıraktı.

 

Türkiye’nin en başarılı organik üreticilerinin çeşitli değerlendirmeler ve yerinde incelemelerle belirlendiğini anlatan Türk-Alman İşbirliği Organik Tarım Projesi Koordinatörü Elisabeth Rüegg, ”Türkiye’deki en başarılı organik çiftçileri bulmak için bir araştırma yaptık. Araştırmaya Türkiye çapında 40 başvuru geldi. Mevcut organik tarım kriterlerine uygun 20 başvuru, jürimiz Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Fakültesi’nden Doç. İbrahim Duman, Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Fakültesi’nden Murat Çiçekli,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Azmi Akbaytürk ve ETO Derneği Başkanı Atila Ertem tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonrasında üreticiler tek tek ziyaret edildi, arazi tespitleri yapıldı. Tüm jüri ile beraber 3-4 sayfalık değerlendirme raporları oluşturuldu ve raporların sonucunda Türkiye’deki en başarılı 5 organik üreticisi belirlendi” dedi.

Editör: Adıyaman Haber