Pek de uzun yaşamış sayılmam. Yaşadığım şu hayırsız yıllar yine de çok şey öğretti bana. Hayırsız diyorum, zira nasıl geçtiklerini anlayamadım.

   Neler öğrendiğime gelince, bir kere net olmak diye bir kavram var. Yani olduğu gibi, içinden geldiği gibi, lafı dolandırmadan, kırk takla atmadan... Olumlu veya olumsuz içinden geldiği gibi davranıyorsun. Böylece direk sonuca ulaşıyorsun. Ne güzel, bu sayede zaman kaybetmiyorsun. Madem hayat kısa diyoruz, zaman kaybetmeyelim değil mi ama. 

    Şimdi bu net olmayı, patavatsızlıkla karıştıran bazı ukala arkadaşlar var. Onları bir kere bu cenahtan saymıyorum. Çünkü dikkat ediyorum da çoğu, bilinç altında barındırdığı komplekslerini bu şekilde dışa vuruyorlar. Onlara söyleyecek lafım var. Bakın sevgili kendini dürüst zanneden ukala arkadaşlar, karşınızdaki sizin ne yapmaya çalıştığınızı çok iyi biliyor. Biliyor bilmesine ama, bilmezlikten geliyor. Anlayacağınız tecahül-ü arif yapıyor. Zira sizin gibi bir cahili karşısına alıp münakaşa etmeyi zaman kaybı sayıyor.

     Bu geçen yıllar bir de ne öğretti biliyor musunuz dostlar?Asıl dedikoducu ve kuyu kazanların sevmediğimiz değil aslında sevdiğimiz ve bizi sevdiğini söyleyenlerden olduklarını öğretti. Bunlar öyle kıymetli insanlardır ki, yanınızdayken en samimi ve sevgi dolu arkadaşlarınızdır. Hatta size gaz verir, yanınızda olduğunu söyler, kötü günde moral verir. Ama bunların düşman bildiğimizden farkı ne bilir misiniz? Düşman sizi düşürmek için açıktan çaba harcar. Ancak bu dost sandığınız sevgili arkadaşlar ise yüzünüze onca tatlılığı yaparken arkanızı döndüğünüz gibi sizi en çok kötüleyenlerdir.Kuyunuzu asıl onlar kazıyor. Bunun nedeni ne biliyor musunuz peki? Çünkü siz onların değil yapmaya çalıştıklarını, siz onların hayal ettiklerini yapıyorsunuzdur. Eee o zaman ne yapacaksınız, doğru bildiğiniz yoldan şaşmayacaksınız.

     Tüm arkadaşlarını geride bırakıp duvara tırmanmaya başaran kaplumbağa kardeş ne demişti. "Ben sağırım!" demişti. Yani yapamazsın diyen hiçkimseyi duymamıştı.Motivasyonunu düşüren, ona engel olmaya çalışan olumsuz hiçbir cümleyi dinlememişti ve hedefe ulaşmıştı. Yani bizi hedefe giden yolda demoralize edecek sözlere kulağımızı kapatacağız. Sağır olacağız.

      İşte böyle dostlar. Buncacık hayatımda bunları öğrendim. Biraz daha yaşar mıyım bilemem. Fakat olur da yaşayacak olursam ve hedefe varırsam, sanırım ordan uzun bir mektup atarım. Malum tecrübeler şimdiki kadar az olmayacak. Daha uzun bir yolu katetmiş olacağım. Bu durumda başarıya giden yolda edindiğim diğer izlenimleri de paylaşırım. 

Instagram :nazantastan1