UĞUR MUMCU!
Gazeteci Uğur Mumcu 24 Ocak 1993'te arabasına koyulan bombanın patlaması sonucu suikaste kurban gitti.Bahriye Uçok,Ahmet Taner Kışlalı,Muammer  Aksoy,Abdi İpekci,Çetin Emeç, Gaffar Okkan ve daha niceleri hain kurşunlarla ya da bombayla katledildiler.

 Bu cinayetlerde ne yazık ki gerçek sorumlular bulunmadı.Yakalananlar sadece tetikçilerdi.Peki emri verenler kim yada kimlerdi? İste asıl aydınlatılması gereken soru bu. Bu kadar aydının,  gazetecinin öldürülmesi ülkemiz adına,demokrasi adına acı ve utanç kaynağıdır. 
Unutulmamamalıdır ki, susturulan gazeteciler halka doğru bilgiyi vermek adına ucunda ölüm de olsa inandıkları ilke ve doğrulardan vazgeçmeden  bizleri aydınlattılar. İçinde bulundukları ortamın zor koşullarına rağmen  işini, mesleğinin hakkını vererek , en iyi şekilde yapan gazetecilerdi.

Onlar temel hak ve özgürlüklerin yılmaz savunucularıydı.Her türlü gerici,baskıcı ve sömürücü güçlere karşı koyarak dimdik ve yüreklice durdular. Işıkları bizleri aydınlatmaya devam edecek...

Ülkemizde yaşanan bunca Faili mechul cinayetler,haksızlıklar,yolsuzluklar karşısında suskun kalmayacağız.Ve siz aydın  gazetecilerimizi,cesur kalemlerimizi unutmayacağız.
Bakın Uğur Mumcu ne diyor:

"Bir kişiye yapılan haksızlık tüm topluma karşı işlenmiş bir suçtur. Susanlar da bu insanlık suçlarına katılmış olur.
 Bir ulus, ne kadar okuma-yazma, öğrenme, araştırma eğiliminde ise, o kadar sağlam, o kadar hoşgörülü ve demokrat yapıda olur." 24.01.2019
#UĞURMUMCU
Fatma Ulubey