Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ülkemizde oluşan işsizliğe karşı, İŞKUR üzerinden yarattığı istihdamlar, bir çok İnsana umut kapısı olmuştur. Sosyal devlet anlayışıyla Çalışma Bakanlığı'nın yürüttüğü bu projeler, işsizliğin yoğun olduğu illerde bir çok aileye iş imkanı sağlamaktadır.

İŞKUR üzerinden İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmeti gerçekleştirmektedir. Özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla programlar uygulanmaktadır. Böylelikle devlet kurumlarına personel istihdam edilmesi anlamında pek çok işsize belirli sürelerde iş kapısı açılmakta olup, kurumlardaki iş yükünü hafifleterek tasarruf elde ediliyor. İlimizde ise tecrübeli ve kamuoyu tarafından sevilen İŞKUR Müdürü Emin Yücekaya göreve geldiği günden bu yana bir çok başarıya imza attı.

İŞKUR üzerinden Milli Eğitim Müdürlüğüne Toplum Yararına Çalışma (TYP) kapsamında okul hizmetlisi ve okul güvenlik görevlilerinin alınması işsizlerin bir nebzede olsada yüzünü güldürdü. İŞKUR üzerinden TYP kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünün Okullardaki Yükü ciddi anlamda Hafifledi. Güvenlik Görevlileri sayesinde, Okullardaki önlemler üst seviyeye çıkarılarak, öğrenci güvenliği rahat bir şekilde sağlanmaktadır. Bu uygulamalar hem okul yönetiminin hemde öğrenci velilerinin rahat nefes almalarını sağlıyor. İŞKUR'un Toplum yararına uygulamaları, öğrenci velilerinin olumlu tepkilerine neden oluyor. İstihdamdan yararlanan güvenlik görevlilerinin de TYP'nin geçici değilde sürekli, olmasını istiyorlar.