Vali mahmut demirtaş’tan tut ilçesine ziyaret 

 

               

                Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Tut ilçesine giderek, geçtiğimiz günlerde Valilik Makamında protokolü imzalanan ve hayırsever Abuzer Yıldırım tarafından Tut ilçe merkezine yapılacak olan 18 derslikli okulun arsasını gezerek, yapılan çalışmaları yerinde inceleyip, daha sonra esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

            Tut ilçe merkezinde Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler ve ilçe yöneticileri tarafından karşılanan Vali Mahmut Demirtaş, hayırsever Abuzer Yıldırım tarafından Tut ilçe merkezine yapılacak olan 18 Derslikli İmam Hatip Ortaokulun bulunduğu alanı gezerek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yürütülen çalışmalarla ilgili Tut İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Akkaş’dan bilgi alan Vali Mahmut Demirtaş, “Tut ilçe merkezinde 18 derslikli inşa edilecek okulumuzun temelini önümüzdeki hafta atacağız. 600 m2 alanı ile zemin artı bodrum ile birlikte 5 katlı olarak inşa edilecek okulumuzda çocuk oyun alanları ve semt spor sahası da yapılacaktır. Okulumuzun 24 ay içerisinde tamamlanmasını ve 2015 yılının başında eğitim ve öğretime kazandırılmasını hedeflemekteyiz”dedi.

Yeni eğitim sistemi ile okullar için yeni fiziki binalara ihtiyaç duyulduğunu ve yapımı süren okul inşaatlarının tamamlanması ile birlikte eğitim öğretim alanında Adıyaman’da rahatlama olacağını kaydeden Vali Demirtaş, “Önümüzdeki hafta temelini atacağımız bu okulumuzun da Tut ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Eğitime verdikleri katkılardan dolayı da hayırsever Abuzer Yıldırım’a teşekkür ediyorum”dedi.

Vali Demirtaş, daha sonra Tut ilçe merkezinde restorasyonu yapılan tarihi Ulu Camide incelemelerde bulunduktan sonra, Tut esnafını ziyaret ederek, iş durumu ile ilgili bilgi alıp, sorun ve taleplerini dinledi. Daha sonra Belediye çay bahçesine geçerek vatandaşlarla biraraya gelen Vali Demirtaş, varsa sorun ve sıkıntıları dinleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü “Vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında Valilik olarak yoğun gayret sarf ediyoruz. Zaman zaman ilçelerimizi ve köylerimizi ziyaret ederek, vatandaşlarımızla biraraya gelmeye özen gösteriyorum. Bu tür ziyaretleri gerçekleştirmemizin amacı, yaşanılan sorunları ve talepleri bizzat vatandaşların ağzından dinlemek ve çözüm üretmektir” dedi.  

Editör: Adıyaman Haber