Adıyaman'ın Tut İlçe Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamında salonlarda ve açık alanlarda yapılacak düğünlerin süresinin en fazla 2,5 saat süre ile sınırlandığını bildirildi.

Düğün yapılacak mekanlara maskesiz girilemeyecek

Kaymakam Muhammet Tugay başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda düğün törenlerinde alınması gereken tedbirler şu şekilde ifade edildi:

"İlçe genelinde salonlarda ve açık alanlardaki düğünler 12.30-15.00 / 16.00-18.30 / 19.30-22.00 saatleri arasında en fazla 2,5 saat süre ile gerçekleştirebilecektir. Açık alan, kır, bahçe,köy ve sokak düğünlerinde düğünden en az 48 saat önce en yakın kolluk kuvveti birimi ve ilgili mahalle yada köy muhtarına bu kararda belirtilen kurallara uyulacağına dair taahhütname verilecektir.

Düğün yapılacak mekanlara maske takılarak girilecek, işletme sahiplerince girişlerde yeterli miktarda maske bulundurulacak, maskesiz misafirlere girişte maske dağıtılacaktır. Ayrıca maskelerin düğün sürecinde de takılması (gelin, damat, nikah memuru ve şahitler dahil olmak üzere) sağlanacak.

Misafirlerin oturma düzeni masalar arası en az 1,5 metre, sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenecek. Düğünlerde karşılama, uğurlama ve takı merasiminde tokalaşma ya da kucaklama, sarılma yapılmayacak, mesafe korunacak.

Halay, dans yasak 

Takı merasimi, hediyelerin düğün mekanının uygun bir yerinde bulundurulacak sandık vb. bir toplama kutusuna konulması şeklinde yapılacak. Toplu fotoğraf çekimleri yapılmayacak, fotoğraf çekimi ve pasta kesimi esnasında gelin ve damat hariç mesafe kurallarına uyulacaktır. Ancak maske kullanmak ve mesafe kuralına uymak kaydıyla misafirler gelin ve damatla bireysel fotoğraf çekimi yapabilecektir.

Bu genelge kapsamında düğün yapılacak mekanlarda,alanlarda, kişiler arasında temasa neden olabilecek ya da mesafe kuralına aykırılık oluşturulacak oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmayacaktır (sadece gelin ve damadın dansları hariç).

Misafirlerin dinlemesine yönelik mevlit, ilahi dinletisi ve müzik yayını (canlı müzik dahil) yapılabilecek."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha