Kaymakam Tugay mesajında, bayramların, insani ilişkilerin en üst seviyede yaşanmasına vesile olan, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının, hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin daha da güçlendiği, umutların canlandığı özel günler olduğunu kaydetti.

“Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı'nı daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz” diyen Tugay, şunları ifade etti:

“Uzun bir süredir ülkemizin ve tüm dünyanın mücadele ettiği Kovit-19 sürecinde Ülkemizde bir çok tedbir alınmış, geldiğimiz aşamada, sosyal hayatın başlamasıyla birlikte sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymak büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda Kurban Bayramı kutlamalarını temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyularak yapılmasını siz değerli vatandaşlarımızdan önemle istirham ediyoruz. Üzücü olaylar yaşanmaması ve bayramların bayram sevinci içinde geçmesi için vatandaşlarımızın, ailelerinin ve diğer sürücülerin can güvenliği açısından trafik kurallarına uymaları da büyük önem arz etmektedir. Özellikle uykusuz yola çıkmamak, uzun yolculuklarda mola vermek, emniyet kemeri kullanmak ve hız limitlerine uymak kaza riskini büyük oranda düşürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyor, sağlıkla ve huzurla nice bayramlara kavuşmayı diliyorum.”

Öte yandan kaymakamlıktan yapılan açıklamada ise, bayramın 2. günü (çarşamba) 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nda saat 11.00 da bayramlaşma olacağı bildirildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha