Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Tut  İlçe Temsilciliği, Myanmar Devleti’nin Arakan’da Müslüman vatandaşlara yaptığı zulüm nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Tut Ulu  Cami önünde yapılan basın açıklamasında, “Siz ey Müslümanlar, gün gelip ateş çemberi sizi de sarmadan harekete geçiniz! Irk, din ve mezhep taassubiyetini bir kenara bırakıp Allah yolunda birleşiniz!” ifadelerine yer verildi.

Namazın ardından TÜGVA Tut  ilçe Temsilcisi Abdülmecit Tural , yaptığı açıklamada, "Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne dönmekte, hemen yanı başımızda Suriye’de her gün ayrı bir insanlık dramı yaşanmaktadır.” dedi.

Tural, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

“Son olarak Myanmar’ın Arakan Eyaleti’nde cereyan eden ve şiddeti giderek artan zulmün artık dayanılacak hali kalmamıştır. Son 1 asırdır batı dünyası tarafından merhamet ve aydınlanma felsefesi olarak lanse edilen “Budizm” dinine mensup eli kanlı teröristler; geçtiğimiz 5 gün içerisinde 3 bini aşkın çocuk, kadın ve yaşlıyı, kısaca herhangi bir ayrım gözetmeksizin masum Müslüman bir halkı hunharca katlettiler. Müslüman coğrafyanın zengin yeraltı ve yer üstü kaynaklarını 3 asırdır sömüren ve kan gölüne dönen bu coğrafyalarda tetiği sıkan elin aynı güç odaklarının desteğini aldığını biliyoruz. Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan, güçlünün haklı görüldüğü Uluslararası Hukuk Sistemi’ni ve onun ikiyüzlü demode olmuş araçlarını reddediyoruz. Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinize sağır, dilsiz kalacak; yaşadıklarını görmezden geleceksiniz? Cellatınızdan diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz. Hangi düşünce ve güç dengesi sizi Allah (cc) yolunda mücadele etmekten, Hakkı müdafaa etmekten alıkoyuyorsa bilin ki bu Allah’ın razı olduğu bir şey değildir. Siz ey Müslümanlar, Gün gelip ateş çemberi sizi de sarmadan harekete geçiniz! Irk, meşrep ve mezhep taassubiyetini bir kenara bırakıp Allah yolunda birleşiniz”

Yapılan açıklamaya Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, MHP Tut İlçe Başkanı Hüseyin Yılmaz, İHH Tut Şube Temsilcisi Hasan Arslan, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Mustafa Uyar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha