Adıyaman’ın tarihi mekanlarını gezdikten sonra Tut ilçesinde gezi düzenleyen TGF yöneticileri ve üyeleri ilçenin doğasına hayran kaldı.
Gezi etkinliğine Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, 60 ilin cemiyet başkanları katıldı.
İlçede gerçekleşen gezi de Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı gazetecilere eşlik etti.
TGF Başkanı Yılmaz Karaca, Adıyaman’da gerçekleşen başkanlar konseyi toplantının oldukça verimli geçtiğini bildirerek; “Adıyaman’da yapmış olduğumuz toplantılarımız öncesinde kamu kurumlarını ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettik. Yapmış olduğumuz geziler sonrasında Adıyaman’ın huzurun başkenti olduğunu bir daha görmüş olduk. AGAD Başkanı İbrahim Aslan öncülüğünde gerçekleşen toplantımız da bir dizi kararlar alarak, meslektaşlarımızın sorunlarını ele aldık. Ayrıca gittiğimiz her ilde o ilin tanıtımını katkı sunuyoruz. Yönetim kurulu üyelerimiz toplantılarımız sonrasında izlenimlerini kendi kuruluşlarında haber yapıyorlar, köşelerinde yer veriyorlar. Tut ilçesinde yapmış olduğumuz gezide paraşüt sporunun yapıldığı alanda üyelerimiz keyifli anlar yaşadı. Böylesine güzel yerleşim yerlerinin tanıtımı mutlaka yapılmalı. Bizlere ev sahipliğinde bulunan İbrahim Aslan ve yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Paraşütle uçan Seyr-i Alem programının yapımcısı İsmail Kahraman;”Tut ilçesinin muhteşem bir manzarası var. Adıyaman’da sıcaklığı oldukça fazlayken, Tut ilçesinde ise hava oldukça serin. İlçenin doğası gerçekten de görülmeye değer. Başkanlar konseyi ziyareti kapsamında Adıyaman’da bir dizi ziyaretlerimiz oldu. Ev sahipliğinden dolayı AGAD Başkanı İbrahim Aslan’a ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.
İbrahim Aslan ise TGF Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetimin Adıyaman’da gerçekleştirdiği federasyonunun 57. başkanlar konseyi toplantısı sonrasından Tut ilçesinde bir gezi turu gerçekleştirdiğini bildirerek; “Genel başkanımız Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Adıyaman merkezde ve ilçelerinde gezilerimiz oldu. Son olarak Tut ilçesinde meslektaşlarımızı doğayla buluşturduk. Tut ilçesi sonrasında ATSO Başkanı Mustafa Uslu’nun davetlisi olduk. Böylelikle toplantımız sonrasında gezi programımız sona erdi. Adıyaman’da biraraya geldiğimiz bütün meslektaşlarımıza başarılar dilerim” dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha