Gölbaşı Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve İŞKUR işbirliği ile açılan “Ev Tekstili” kursunda kursiyerlerin hem meslek öğrendiği hem de İŞKUR’dan günlük 25 TL kazandığı projeyle ihtiyaç sahibi öksüz ve yetimlerin kıyafetlerini dikerek onlara hediye ediliyor.
Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, kursiyerler tarafından üretilen ve hayırsever işadamları tarafından bağışlanan kıyafetler hem öksüz ve yetimlere hem de ihtiyaç sahibi insanlara TOGEM aracılığıyla dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirterek hayıra vesile olanlara teşekkürlerini sunduğunu belirtti.  
TOGEM Başkanı Birgül Kütük Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, burada hem öksüz ve yetimlere kıyafetlerinden yardımcı olduklarını belirterek, hem de ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim yardımları da yaptıklarını ifade etti.

Kursiyerlerden Zülal Bayan, burada hem iş öğrendiklerini hem de bir şeyler diktiklerini belirterek, bu ürünlerin de bir yerlere yardım amaçlı gittiğini ifade ederek, elde kalan malzemelerin de ihtiyacı olan kişilere verildiğini söyledi. 
Kursiyer Zehra Küçükler de burada dikilen tekstil ürünlerinin öksüz ve yetimlere verildiğini belirterek, hayır işi yaptıklarını kaydetti.
Kursiyerlerden Ümmühan Kütük de bu işi kendilere sağlayan Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’e, TOGEM Başkanı Birgül Özdemir’e ve İŞKUR İl Müdürlüğüne teşekkürlerini sundu. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha