TÜRKİYE’NİN YÖNETİLMESİ VE BAŞARILI OLABİLMESİ

Değerli okuyucularım. Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması, zenginleşmesi, halkın aş ve iş sorunun çözülebilmesi, ülkenin ve toplumun barış ve huzura kavuşabilmesi, Türkiye’nin yönetim şekli olan çok partili siyasal sistemin, ilke ve kurallarına göre işlemesi ve yönetilmesi ile mümkündür.

Çok partili siyasal sistemin, ilke ve kurallarına göre işlemesi, Türkiye’nin kalkınması, zenginleşmesi, halkın aş ve iş sorunun çözülebilme, toplumun barış ve huzura kavuşabilmesine yönelik yaptığım çalışmamı, 5 yazı dizisi olarak yayınlayacağım.

Yazı dizisini takip etmenizi ve okumanızı bekliyorum ve rica ediyorum.

ÇOK PARTİLİ SİYASAL SİSTEM -1

Sağ ve sol düşüncesinin temsili esasına dayalı,

Sağ ve sol düşünceyi temsil eden partilerde kararların, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla, üye ve örgütlerle tartışılarak alındığı,

Partide organlara seçimlerin liyakat ve nitelik gözetilerek, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla yapıldığı,

Milletvekili adaylarının, partiye kayıtlı üyelerle çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla millet tarafından belirlendiği, gücünü halktan alarak siyaset yapıldığı,

Sağ ve sol düşünceyi temsil eden partilerin dönüşümlü olarak iktidara geldiği,

Halkın, sağ ve sol düşüncenin toplumsal, ekonomik sosyal, kültürel politikaları ve çözümleri ile tanışması esası üzerine işleyen çok partili siyasal sistem,

1789 Büyük Fransız Devrimi ile gündeme geldi. Süreç içinde gelişti, kurum ve kurallarını, çalışma ilkelerini oluşturdu. Fransa ve İngiltere başta olmak üzere Batı Avrupa’nın önde gelen ülkeleri, çok partili siyasal sistemle yönetilmeye başladı.

Çok partili siyasal sistem, ilke ve kuralları olan bir siyasal sistemdir. Çok partili siyasal sistem, ilke ve kurallarına göre işlediği zaman devlet iyi yönetilmekte ve başarılı olmaktadır.

Devlet kalkınmakta, gelişmekte, zenginleşmekte, halkın aş ve iş sorunu çözülmekte, barış ve huzura kavuşmaktadır.

Batı Avrupa, ilke ve kurallarına göre işleme olanağı bulan çok partili siyasal sistem sayesinde, önemli gelişmeler oldu. Demokrasi, hukuk, hak ve özgürlükler gelişti ve güvenceye kavuştu. Bilim ve teknoloji gelişti. Batı Avrupa kalkındı. Gelişti, zenginleşti, halkın aş ve iş sorunu çözüldü, yüksek insani gelime düzeyi yakalandı.

Batı Avrupa, ilke ve kurallarına göre işleme olanağı bulan çok partili siyasal sistem sayesinde toplumsal huzur ve barışa kavuştu.

Çok partili siyasal sistemin Batı Avrupa’da sağladığı değişim ve gelişmeleri yakından izleyen Amerika, Japonya, Güney Kore, Kanada, çok parti siyasal sisteme geçmeye karar verdi. Amerika, Japonya, Güney Kore, Kanada, ilke ve kurallarına göre işleme olanağı bulan çok partili siyasal sistem sayesinde gelişti, kalkındı, gelişti, zenginleşti, halkın aş ve sorunu çözüldü. Bu ülkeler, toplumsal barış ve huzura kavuştular.