Gençler, ülkenin geleceğidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etti.  

Çağımız bilgi çağıdır. Eğitimli, bilgili ve nitelikli insan gücüne sahip olan ülkeler, ileri teknolojiye dayalı üretim yapıyorlar. Zenginleşiyor, kalkınıyor ve zenginleşiyorlar. Aş ve iş sorununu çözüyorlar.   

20 yıldır iktidarda olan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin geleceği olan gençleri benden olanlar, benden olmayanlar diye ayrıştırdı ve böldü. Cumhuriyetin laik demokratik sosyal hukuk devleti yapısını ve devrimleri benimseyen ve sahiplenen gençler dışlandılar. Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği, üniversite mezunu gençler, geleceklerini ülke dışında aramaya, Türkiye’yi terk etmeye başladılar.  

 

Tarih, 27 Temmuz 2021. Ankara Çankaya İlçesi Paris Caddesi ABD Konsolosluğu kapısı. Türkiye’yi terk etmek isteyen üniversite mezunu gençlerin, pasaport müracaatı için oluşturdukları sıra.  

NOT: Bu resmi elçilikte ben çektim. 

Afganistan’da şeriat düzeni oluşturmak isteyen Taliban, şeriat düzenine karşı olan Afganlı gençler üzerine baskı kurmaya, gençleri katletmeye başladı. Taliban’ın baskısından kurtulmak isteyen Afganlı gençler, Afganistan’ı terk etmeye başladılar.  

 

Afganistan’da şeriat devleti kurmak isteyen Taliban işgalinin zülüm ve baskısından kurtulmak için Afganistan’ı terk eden, Afganlı Gençlerin, kacak yollardan Türkiye’ye sınırından Türkiye’ye girişlerinde oluşturdukları sıra.    

AKP yönetiminde, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği iş bulamayan nitelikli genç beyinler, Türkiye’yi terk ederken, Türkiye’nin sınırı, ülkelerini terk eden Suriyeli ve Afganlı gençlere açıldı.  

Bu tablo Türkiye Cumhuriyeti’nin; kuruluş felsefesinden, değerlerinden ve ilkelerinden koparıldığının, Türkiye’nin geleceğinin karartıldığının somut göstergesidir. 

AKP yönetiminde Türkiye Cumhuriyeti’nin geldiği bu durumu, halkımızın vicdanına havale ediyorum.