TÜRKİYE VE KATAR!
Ortadoğu' da dengeler değişiyor bu kesin. Önemli olan Türkiye'nin bunun neresinde olacağı. Bizim iç ve dış politikamızda  en büyük rehberimiz  " Yurtta Barış Dünyada Barış " ilkesi ve biz giderek  bu ilkeden ayrılıyoruz. 
İktidara geldiğinde Sıfır sorunla dış politika sözü veren AKP' nin yaptığı yanlış politikayla,  bugün neredeyse tüm komşularla sorunlu bir ülke olduk. Bunun en bariz örneği Suriye politikasıdır. Suriye' nin içişlerine müdahil olmamızın bizi bir çıkmaza sürükleyeceğini defalarca kaleme aldım. Bugün Katar için aynı tehlikeyi görüyorum  Bu örnek  ortadayken, bugün Katar' la yine ikinci bir Suriye örneğimi yaşıyacağız? Üretimden uzaklaşan , ekonomisi sıcak paraya dayalı ekonomik politikamızın  Katar kriziyle daha da etkileneceğini düşünüyorum.   Türkiye en büyük anlaşmaları Katarla yaptı bunu biliyoruz. Ancak Ortadoğu coğrafyasında etkin olması için akılcılcıl ve  bir politika yürütmelidir. 
Krizde Katar' a taraf oldu. 7 ülke  Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Yemen, Libya, Maldivler, Doha yönetimleri Katar ile ilişkilerini kesme gerekçelerini terörizme destek ve aşırılıklara kucak açma olarak açıkladılar. Katara ambargo koydular.   Peki, Türkiye neden Katar' a taraf oldu? Ya da şöyle bir soru Türkiye daha etkin bir politika geliştirerek bu ülkeler arasında barışı ve uzlaşmayı sağlayamaz mıydı?  

Arap yarımadasında demokrasi yok. Bu başta ABD ve diğer emperyalist güçlerin işine geliyor. 
Türkiye  ateş hattında, çok dikkat etmesi gerekiyor.  
İktidar Dış politikada muhalefetin görüşlerini düşüncelerini gözardı etmemelidir.
 
 Doğrusu bu süreçte  Turkiye' nin Ortadoğu bataklığında taraf olmasını doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Suriye politakasının ülkeyi getirdiği nokta ortadayken bugün Katar Ile ikinci bir Suriye olayı ülkemizi çok zora sokar.
Bugün Herkesin sorması ve  üzerinde düşünmesi gereken soru, neden 57 İslam ülkesinde kan, gözyaşı var, neden hep bu çoğrafya birbiriyle kavgalı? 08.06.2017