57 Müslüman ülkenin hiçbirisinde Kuran’a göre yaşanmıyor.

Müslüman ülkeler, Kuran dışı üretilmiş kurumlar olan, dini kullanarak egemenlik alanları oluşturan, dini kullanarak çıkar ve güç sağlayan tarikatlar tarafından yönetiliyorlar.

57 İslam ülkesi, tarikatlar arası savaş var.

Türkiye dahil Müslüman ülkelerde iç barış ve huzur yok.

Tarikatlar, tarikat sisteminin işleyişini ortadan kaldıracağı için eğitim, bilim ve teknolojinin gelişmesine izin vermiyorlar.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 18 Şubat 2019 tarihinde Erzincan’da din görevlileri ile bir araya geliyor. Fotoğraflarda, salonda harem-selamlık oturma düzenini oluşturuluyor. Fakat protokole haremlik-selamlık uygulaması yapılmıyor. Resimde görüldüğü gibi, protokolde, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş eşi ile yan yana oturuyor. Aynı şekilde diğer protokol üyeleri de eşleriyle yan yana oturuyorlar.

Yukarıdaki resim, tarikat sisteminin işleyişine çok görünür ve çok somut bir örnektir.

Kuran dışı kurumlar olan tarikat sisteminde, tarikatın Şıh’ı her türlü üstünlüğe ve haklara sahiptir. Müritlerin görevi, Şıh’ın söylediklerinin ve yaptıklarının doğruluğunu ve yanlışlığını sorgulamadan onaylamaktır. Her koşulda Şıh’a biat etmektir.

Kuran dışı kurumlar olan tarikat Şıhları her türlü konfor ve şatafat içinde yaşarken, müritler, yoksulluk içinde kıvranmaktadır.

Eğitimli nitelikli insan gücü, bilim ve teknolojik gelişme, tarikat sisteminin işleyiş ilkelerine ters olduğu için, Tarikat Şıh’ları, Müslüman ülkelerde eğitime ve bilime izin vermiyorlar. Müslüman ülkeler kalkınamıyor ve gelişemiyorlar.

Türkiye’nin de içinde yer aldığı Müslüman ülkeler, sabah akşam bilim ve teknolojide gelişmiş olan Müslüman olmayan ülkeleri eleştiriyorlar. ABD ve İsrail başta olmak üzere bu ülkeleri, Müslümanlığa kötülük etmekle ve zarar vermekle suçluyorlar.

Diğer taraftan da Müslüman ülkeler, tarikatların yönetimde bilim ve teknolojide gelişmiş bu ülkelerin ekonomik sömürüsü ve siyasi nüfuz alnında yaşıyorlar. Bu ülkelerden bağımsız davranamıyorlar, karar alamıyorlar.

Samimi Müslümanları, bu iki yüzlüğü görmeye, İslamiyet’i kullanarak çıkar ve güç sağlayanlara karşı çıkmaya, İKRA (oku) diye başlayan, akla, mantığa ve bilime uygun yaşanmasını öğütleyen Kuran’a uygun yaşama çağırıyorum.