Eğitime, bilime ve araştırmaya yapılan yatırım, ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır.
Bütçelerinde eğitime yeterli kaynağı ayıran, ülkenin geleceğine yatırım yapan ülkeler, eğitim ve bilimde gelişiyorlar.İleri teknolojiye dayalı, zenginlik yaratan üretim yapıyorlar. Zenginleşiyor ve kalkınıyor.Aş ve iş sorunlarını çözüyorlar. Toplumsal barış ve huzur kavuşuyorlar.

Bütçelerinde eğitime yeterli kaynağı ayırmayan, ülkenin geleceğine yatırım yapmayan ülkeler, eğitim ve bilim gelişmiyor.Zenginlik yaratmayan, geleneksel yöntemlerle üretim yapmamak zorunda kalıyorlar. Zenginleşemiyor ve kalkınamıyorlar. Aş ve iş sorununu çözemiyorlar. Toplumsal barış ve huzura kavuşamıyorlar.

Eğitime ve bilime önem veren, bütçelerinde eğitime yeterli payı ayıran, eğitim ve bilimde gelişen, ileri teknolojiye dayalı üretim yapan ülkelerin, ekonomik sömürüsü ve siyasi nüfuzu altında yaşamak zorunda kalıyorlar. Bu ülkelerden bağımsız davranamıyorlar ve karar alamıyorlar.

Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni akla ve bilime dayalı kurdu. Atatürk’ün yönetiminde eğitime yapılan yatım, ülkenin geleceğine yatırım olarak görüldü. Bütçeden en çok pay eğitime ayrıldı.Öğretmenlerle milletvekilleri aynı maaşı aldılar. Türkiye Cumhuriyeti aklın ve bilimin öngörüsünde inşa edildi.Türkiye Cumhuriyeti’nin akla ve bilgiye dayalı kuran Atatürk, aklı ve bilimi miras bıraktı


Atatürk'ten sonra eğitime önem verilmedi. Bütçeden eğitime yeterli pay ayrılmadı.
Ülkenin geleceğine yatırım yapılmadı. Türkiye’ eğitim ve bilimde gelişmedi.
Zenginlik yaratmayan geleneksel yöntemlerle üretim yapmak zorunda kaldı.


Üzerine oturduğu coğrafyanın kendisine sunduğu Jeopolitik politik ve stratejik fırsatlara,
Tarihi ve kültürel zenginliklere, Yeraltı ve yer üstü potansiyellere, Genç ve dinamik insan gücüne rağmen, kalkınamadı, gelişemedi ve zenginleşemedi. Aş ve iş sorununu çözülemedi. Barış ve huzura kavuşamadı.

AKP iktidarında eğitim sitemi değiştirildi. Eğitim sisteminin planlama, yönetim, örgütlenme ve finansmanı yeniden yapılandırıldı. Değiştirilen ve yeniden yapılandırılan eğitim sisteminin planlama, yönetim, örgütlenme ve finansmanı ile bağımlılık kültürü ve öğretilmiş ezberlerle hareket eden bir neslin yetiştirilmesi hedeflendi.

Gelinen noktada Türkiye: Gelirinden çok borcu olan, bütçeden eğitime yeterli payı ayıran, geleceğine yatırım yapan, eğitim ve bilimde gelişen, ileri teknolojiye dayalı üretim yapan ülkelerin, ekonomik sömürüsü ve siyasi nüfuzu altında yaşayan, bu ülkelerden bağımsız davranmayan ve karar alamayan bir ülkedir.

Bugün, Türkiye'nin içeride ve dışarıda yaşadığı sorunlar: Türkiye’yi yönetenlerin, eğitime önem vermemiş, bütçelerde eğitime yeterli kaynağı ayırmamış, ülkenin geleceğine yatırım yapmamış olmasının bir sonucudur.