Reis, çıktı meydana...

Zaman zaman kamuoyunda, medyada, partimiz içinde kesinlikle arzu ve tasvip etmediğim tartışmaların yaşandığını görüyorum. Bu tartışmalarda birilerinin şahsım adına adeta racon kestiği, herkese adeta ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Burada bir kez daha açık ve net olarak ifade ediyorum. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim bu da böyle biline…..

Cumhurbaşkanı şöyle istiyor’, ‘Reis şöyle düşünüyor…’ Bak benim ne düşündüğümü de biliyor! Bu tür yakıştırmalara asla itibar etmeyin. (Gazeteler, 21 Ağustos 2017)

Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildiği 10 Ağustos 2014 tarihinde beri AKP’ler O’na “REİS” diye hitap ediyorlar, REİS diyerek çağırıyorlar. Yeniden AKP Genel Başkanı seçildiği Mayıs 2017 tarihinden sonra Erdoğan, doğrudan REİS diye anılmaya ve çağrılmaya başlandı. 21 Ağustos 2017 tarihine kadar kendisine reis denilmesine ve reis diye çağrılmasına hiç itiraz etmedi. Aksine reis diye çağıranlara dönerek el salladı, gülücükler gönderdi.

Aksi halde raconu keserim!

Buda böyle biline.

Kendisi de Erdoğan gibi Milli Görüş’çü olan Erdoğan’ını en büyük destekçisi olan Ahmet Taşgetiren, 23.08.2017 tarihli Star Gazetesindeki köşe yazısında Erdoğan’ın geldiği noktayı şöyle açıklıyor: “Racon böylece devlet dilimize girmiş oldu. Racon, şu anda kullanılan muhtevası ile, yer altı dünyasında “Hâkim güç” adına -ki buna Kabadayı denir, Baba denir- konulan kuralı, tayin edilen haracı ifade eder” diyor. Erdoğan’ın en yakın dostu, arkadaşı, destekçisi Taşgetiren Erdoğan’ı kabadayılık yapmakla, mafya babalığına soyunmakla suçluyor.

Erdoğan’ın yol arkadaşı ve Erdoğan'ın çok iyi tanıyan Taşgetiren, Erdoğan’ın geldiği noktayı, Erdoğan'ın Türkiye’yi götürmek istediği yeri çok net olarak söylüyor.

Bakanlara, AKP milletvekillerine, belediye başkanlarına, AKP teşkilatına, AKP yandaşlarına dikkat edin, sizlerin siyasi geleceği benim elimde.

Ben ne yaparsam sizde onu yapacaksınız. Ben ne söylersem sizde onu söyleyeceksiniz. Ben ne giyersem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Diş İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi sizde onu giyeceksiniz!

Farklı davranmak, farklı şeyler söylemek, farklı kıyafet giymek yok haaa!

Bu yönetim ve siyaset yapma anlayışı mı? Reislik yapılarak mı? Racon kesilerek mi? Türkiye lider ülke yapılacak. Hadi oradan sen de.

Bir çift lafımda bizim eve.

Toplum Erdoğan’dan ve Erdoğan’ın siyasetin yoruldu.

Toplum alternatif arıyor.

Eleştiriyi bırakalım.

Çözüm üretelim.

Halka gidelim.

İktidar olmak, ülkeyi yönetmek, Türkiye’nin önünü açmak istediğimizi söyleyelim.

Türkiye’yi çağdaş, uygar bir ülke ve bilgi toplumu yapmak istediğimizi söyleyelim.

Toplumu Erdoğan’a mahkûm olmaktan kurtaralım.