1 Mayıs 2015 Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda davet ettiği işçilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan:

İstanbul Valiliği’nin belirlediği Avrupa yakasında Yenikapı, Anadolu yakasında Maltepe başta olmak üzere; eskiden tabi böyle büyük meydanlar yoktu. Ama şimdi bir Yenikapı var, bir buçuk milyon insanı alabiliyor. Bir Maltepe var, iki milyon insanı alabiliyor. Eğer kendine güveniyorsan, git o meydanlarda yap. Ve bu meydanlarda hiçbir yerin zarar görmesi de söz konusu değil. Gidersin gayet güzel bir şekilde orada toplanır, mitingini de yaparsın, denizden ulaşımı var, karadan ulaşımı var, metro ulaşımı var vesaire” dedi. Maltepe miting alanın 2 milyon kapasiteli olduğunu söyledi.

CHP, 9 Temmuz 2017 tarihinde Maltepe’de ADALET Mitingi yaptı.

Maltepe mitin alanı tıka basa dolduğu gibi, neredeyse alandakiler kadar insan mitin alanına girmedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını, miting alanı dışında izlemek zorunda kaldı.

Bu durum, miting alanında canlı yayın yapan, yerli ve yabancı televizyon kanalları tarafında havadan ve karadan görüntülerle tespit edildi ve yayınlandı.

Mitingi canlı olarak yayınlayan yerli ve yabancı televizyon kanalları, mitinge katılanların sayısının 2 milyonun üzerinde olduğunu açıkladılar.

Aynı şekilde mitingi izleyen yerli ve yabacı gazeteciler, mitinge katılanların sayısının 2 milyonun üzerinde olduğunu yazdılar.

İstanbul Valisi Vasıp Şahin, mitingin yapıldığı 09.07.2017 tarihinde, gece geç saatte, valiliğin resmi Twitter hesabında yaptığı açıklamada:

“İlimiz Maltepe ilçesindeki miting alanında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen mitingin katılımcı sayısı ile ilgili çeşitli basın yayın organlarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynak gösterilerek bazı değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Miting alanında yüzölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175.000 olduğu sonucuna varılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur” dedi.

Türk halkı, Türkiye icat (buluş) yapamıyor diye şikayet ediyor ve üzülüyordu.

Erdoğan İstanbul Valisi Vasıp Şahin, halkın bu özlemini ve şikayetini giderdi.

Matematiğin, fiziğin ve kimyanın ölçüm kurallarını değiştiren, büyük bir buluş (icat) yaptı. Rakamları tersten okuyan yeni matematik, fizik ve kimya ölçüm icat etti.

Erdoğan’a yağcılık yapacağım diyerek yola çıkan İstanbul Valisi Vasıp Şahin, yeni icadıyla yaptığı hesapla, Erdoğan’ın 2 milyon kapasiteli dediği Maltepe miting alanını, 175 bine indirdi. Mitinge katılanların sayısının 175 bin kişi olduğunu söyledi.

Türkiye, üzerine oturduğu coğrafyanın kendisine sunduğu, yer altı ve yer üstü potansiyellerine, Tarihi ve kültürel zenginliğine,

Genç ve dinamik insan gücü fırsatlarına rağmen,

Neden kötü yönetiliyor,

Neden başarısız diye soruluyor.

Cevabı açık ve net. Erdoğan’ın ülkeye değil kendisine hizmet etmeleri için atadığı, milletvekilleri, bakanlar, danışmanlar, İstanbul Valisi Vasıp Şahin gibi bürokratlar yüzünden Kötü yönetiliyor. Türkiye’nin sahip olduğu zenginlikler, fırsata dönüştürülemiyor. Türkiye zenginleşemiyor. Sorunlarını çözemiyor. Barış ve huzura kavuşamıyor.