Ülkemizde son zamanlarda yaşanan yangınlar karşısında hatta deprem, sel bize gösterdiki biz ülke olarak hiç bir felakete karşı hazırlıklı değiliz!...

Yangın konusundaki duyarsızlığımız, Yagın söndürme uçağımız yetersiz vs.

Ciğerlerimiz yanarken bir de ülkemize elini kolunu sallayarak giren Afkanlı gençlerin görüntüleri !....

Ara ara yazılarımda belirtirim Türkiye'nin acilen çözüme ulaştırması gereken bir sorun da Mülteci Sorunudur diye, fakat bu sorunun giderek derinleştiğini görüyoruz.

AKP hükümeti Türk halkından neyi gizliyor?...

Halkımız bu kadar yoksulken, üniversite bitiren gençlerimiz iş bulamazken,binlerce esnaf kepenk kapatmışken biz bu kadar mülteciyi nasıl barındıracağız?...

Sınılarımız adeta geçer hanı olmuş, bu neyin nesi diye sormak istiyorum?...Sınır güvenliğimizi neden koruyamıyoruz?...

Şunu baştan söylemek isterim, biz yardımsever bir ülkeyiz, başı darda olanlara yardım eden bir milletiz, fakat Türkiye Toplama Kampı Değildir.

Son dönemde ülkemizde yaşanan mülteci krizi Afgan, Suriyeli, İranlı, Iraklı... Ülkemizde Sınır diye bir şey kalmadı, elini kolunu sallayan geliyor. Bakın Birleşmiş milletlerin raporuna göre Türkiye’de 3.6 Milyon Suriyeli mültecinin yanı sıra 320 bin kadar diğer uyruklu yabancı mülteciler bulunmaktadır. Bunlar resmi rakam, kayıt dışı sayı ürkütücü!...

Son günlerde Afganistan’dan yasadışı yollarla Türkiye’ye gelen göçmen sayısı bu sayıyı ikiye katlamış durumda. Mülteci, sığınmacı, geçici koruma altında bulunan yabancı uyruklu insanların uluslararası yasalara uygun şekilde ülkelerine geri gönderilmelidir.

Mülteciler ülkemiz için ekonomik, güvenlik, sosyal yapı sorunudur. Avrupa kapılarını mültecilere kapatmışken, Türkiye üzerinde mülteci anlaşması yapılmasını kınıyoruz.

Yazının başında sorduğum soruyu yinelemek isterim 19 yıldır tek başına ülkeyi yöneten AKP hükümeti perdenin arkasında neyi gizliyor halka açıklaması gerekmez mi?...

Altını çizerek bir kez daha söylüyorum, Türkiye toplama kampı değildir. Türkiye, ciddi bir sorunla Karşı karşıya, mülteci sorunu bu gidişle Türkiye için Milli Güvenlik Meselesi haline gelecektir.

İktidar sahiplerine Çağrımızı yineliyoruz. Gelin bu gidişata dur deyin. Yarın bu topraklarda olacak birçok sorunun temelini hazırlamayın. Türkiye nüfusu coğrafi yapısı ile sınırsız mülteci kaldıracak bir yapıya sahip değildir.

Türkiye son zamanlarda birçok terör örgütünün yuvalandığı ülke konumuna gelmiştir. Ülkeyi yönetenlerin biran önce mülteci sorunuyla ilgilenmesini temenni ediyorum. CHP lideri Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi “iktidar ülkeyi yangın yerine çevirmesine izin vermeyeceğiz. Halkın iktidarında Ülkemizde ne kadar mülteci varsa, Hepsini ülkelerine geri göndereceğiz” sözünü destekliyorum.

Unutulmamalıdır ki, Sınır güvenliğini sağlamak ülkeyi yönetenlerin en önemli görevlerindendir. AB ve ABD ile nasıl bir anlaşmaya gidildi ki, Türkiye'yi plansız, programsız biçimde sığınmacılara açtılar ?

Bu durumun ulusal güvenlik, hem sosyo kültürel yapı açısından da büyük sorunlara yol açacağı aşikardır. Bizden söylemesi!...