18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde tek başına iktidara gelen parti olmadı. Seçimlerden sonra DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in başkanlığında DSP-ANAP-MHP Koalisyon Hükümeti kuruldu. Koalisyon hükümeti uyum içinde çalışamadı. Bakanların adları yolsuzluk olaylarına karıştı. Adları yolsuzluk olaylarına karışan bakanlar, yüce divanda yargılandılar.

2000 ve 2001’de iki büyük ekonomik kriz yaşandı. Yüzlerce işyeri kapandı. Binlerce insan işini kaybetti. Ülkede büyük bir yoksulluk ortaya çıktı.

3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde halkın günde yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar vardı. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkın gündemi üzerine siyaset yaptı.

Yırtık ayakkabı giyerek okula gittim.

Bayat simitleri alıyordum. Annem akşam bayat simitleri ısırıyordu. Ertesi gün simitleri satarak harçlığımı kazanıyordum. Okulda kartpostal satarak harçlığımı kazanıyordum dedi.

DSP-ANAP-MHP Koalisyon Hükümeti’nin Yoksullaştırdığı halka, yoksul yoksulun halinden anlar.

3 Y diye formüle ettiği yoksulluğu, yolsuzluğu yasakları kaldırma sözünü verdi. Halktan oy istedi.

Halk Erdoğan’a inandı. AKP’ye oy verdi. Seçimlerde AKP tek başına iktidar oldu. 17 yıldır tek başına iktidarda. AKP Genel Başkanı Erdoğan, 17 yıldır Türkiye’yi tek başına aldığı kararla yönetiyor.

Ancak Erdoğan halka verdiği sözlerini tutmadı.

AKP iktidarında halk daha da yoksullaştı. Yasaklar daha da arttı. Yolsuzluk daha da arttı.

  • AKP iktidarında yoksullaşan halk, yoruldu. Arayış içinde.

Atatürk, Çankaya Köşkü’nde oturdu. Ülkeyi Çankaya Köşkü’nde ikamet ederek yönetti. Atatürk’ten sonra Kasım 1938- Mart 2003 arasında cumhurbaşkanlığı yapanlar Çankaya Köşkünde ikamet ettiler. Başbakanlar, Çankaya Köşkü’nün hemen karşısında yer alan devlete ait olan Başbakanlık konutunda ikamet ettiler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ben halktan birisiyim, halkın arasında yaşarım dedi. Keçiören de Subayevleri semtinde bir daire kiraladı. 2003-2014 arasında bu konutta ikamet etti. 10 Ağustos 2014’te yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı seçildi. Atatürk Orman Çiftliğinde 1200 odalı bir saray yaptırdı. Saraya taşındı.

Sarayda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hizmet 10 uçak var. 2 helikopter var. 350 binek aracı var. 2,500 personel var.

AKP iktidarında halk yoksullaşırken, halkın yoksulluğu artarak devam ederken yoksulluğu kaldırma sözünü vererek iktidara gelen Başbakan ve Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, Saray’da lüks ve şatafat içinde yaşıyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aldatılan toplum yoruldu. Arayış içinde.

Yurt dışında ve yurt içinde yayınlanan dergilerde ve gazetelerde, Erdoğan’ın dünyanın en zengini başkanı olduğu yazıldı. Erdoğan bu yazıları tekzip etmedi.

AKP iktidarında halk yoksullaşırken, yırtık ayakkabı giyerek okula gittim. Simit satarak harçlığını kazandım diyerek DSP-ANAP-MHP Koalisyon Hükümeti’nin yoksullaştırdığı halkın oyunu alarak başbakan ve Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en zengin başkanı oldu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aldatılan toplum yoruldu. Arayış içinde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 yıldır Türkiye’yi, bir söylediğinin ertesi gün tersini söyleyerek, bir yaptığının ertesi gün tersini yaparak yönetiyor. Toplumu sürekli aldatıyor.

  • Toplum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir söylediğinin ertesi gün tersini söylemesinden, bir yaptığının ertesi gün tersini yapmasından, kendilerini sürekli aldatmasında, bıktı ve yoruldu. Arayış içinde.

Kendisi tarikat üyesi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart 1994 yerel seçimlerinde, Fethüllah Gülen cemaati başta olmak üzere tarikatlarla işbirliği yaptı. Desteklerini ve oylarını alarak İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı seçildi.

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan adaylığı döneminde Fethüllah Gülen cemaati ve tarikatlarla ilişkisini devam ettirdi ve geliştirdi.

3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde, AKP milletvekili adaylarının çoğunluğu Gülen cemaati mensuplarından oluştu. AKP, Fethüllah Gülen cemaatinin ve tarikatların desteklerini ve oylarını alarak tek başına iktidara geldi.

Başbakanlık koltuğuna oturan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri, Polis Teşkilatı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Yargı başta olmak üzere, sivil ve askeri bürokrasinin üst yönetimlerine Gülen Cemaati mensuplarını getirdi. Mart 2003-2016 arasında devleti Gülen’le birlikte yönetti. Fethüllah Gülen ne istediyse verdi.

Erdoğan’ın devleti teslim ettiği Gülen cemaati mensupları, Fethüllah Gülen’den aldıkları talimatla, 15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe yapmaya ve AKP iktidarını darbe yapmaya kalkıştılar. Amaçları, iktidarı ele geçirmekti. Muhalefet partileri ve halk sokağa indi. Darbe bastırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkan ve yönetim kurulu üyelerinden kimlerin Gülen cemaati mensubu oldukların tek tek biliyordu. Darbe kalkışmasının üzerinde 3.5 yıl geçti. Ancak bugüne kadar AKP içindeki Fethüllah Gülen Cemaati mensuplarına dokunulmadı. Gülen cemaati mensubu bu kişiler AKP’de siyaset yapmaya devam ediyorlar.

Askeri ve sivil bürokrasiye, yargıya yerleştirilen Gülen cemaati mensuplarının kimler oldukları tek tek biliniyordu. İstenseydi bu kişilerin hepsi, darbenin ertesi günü 16 Temmuz 2016 tarihinde gözaltına alınırlardı. Yargılanır ve tutuklanırlardı. Ancak bu yapılmadı. 15 Temmuz 2016 tarihinden beri nerdeyse her gün, FETÖ terör örgütü mensuplarına yönelik gözaltılar ve tutuklamalar yapılıyor. Göz altına alınan ve tutuklananların büyük kısmı, kısa bir süre sonra serbest bırakılıyorlar. 3.5 yıldır ülkenin gündemi, FETÖ terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan mücadele ile meşgul ediliyor.

  • Toplum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ terör örgütü mensuplarına yönelik samimi olmayan, söylem ve uygulamalardan yoruldu. Arayış içinde.

Arayış içinde olan toplum, iktidara ve sorun çözmeye talip olan, eğitim, sağlık, tarım ve yoksulluk sorunu başta olmak üzere halkın ve ülkenin temel sorunlarına, bilgi ve projeye dayalı çözüm öneren parti ve kadro arıyor.